Dzień dobry.
Dziękuję za podpowiedź, że tokarka " tej samej rasy" nazywa się SIDERMECA TW2550FG i instrukcja jest pod tym adresem:
https://www.metiers-et-passions.com/war ... 300200.pdf
Natomiast tak jak przypuszczałem bernardo.at "uprzejmie doniosło" firmie Hafen, że ich poprosiłem o instrukcję,
na co miły Pan Michał Kowalski z firmy Hafen, przesłał mi do wiadomości swoją odpowiedź do Austrii, że: ..." Zleciłem analizę tej sytuacji naszej kancelarii prawnej. Gdyby wszedł w posiadanie DTR marki BERNARDO - wyciągniemy konsekwencje prawne. Ponadto poprosiłem również o zainicjowanie dokumentów do PIH (Państwową Inspekcję Handlową) i PIP (Państwową Inspekcję Pracy).".....
Cały tekst w oryginale:
The customer, having the PROFI 600 G offer, bought another - competitive one on the market. He asked us to send him DTR and CE - he really asked about it!?
Serious behavior is an understatement!
I commissioned our law firm analyzing the situation. If it came into possession of the BERNARDO brand DTR - we will draw legal consequences. In addition, I also asked for documents to be initiated by PIH (State Trade Inspection) and PIP (State Labor Inspection).
I am stunned that this Lord is blaming that Paweł Kowalik did not break the HAFEN - BERNARDO contract, and in my opinion also the law !!
Chcecie zaznać niecodziennych wrażeń - kupuj i zwróć się o pomoc w firmie Hafen.
Serdecznie pozdrawiam
rest