Tokarka 2TXE
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Tokarka 2TXE
Witam wszystkich,
szukam dla siebie tokarki do garażu raczej do prac amatorskich. Trafiłem na tokarkę pociągową 2TXE taką . Wiem, że jest to stara maszyna, bo wzmiankę o niej znalazłem w Przeglądzie Mechanicznym z 1935r. Niestety więcej informacji nie mam. Głównie interesuje mnie jej masa(problemy z transportem), długość toczenia oraz jaka może być jej wartość jeżeli nie jest strasznie zajeżdżona.
Pozdrawiam
Konrad
szukam dla siebie tokarki do garażu raczej do prac amatorskich. Trafiłem na tokarkę pociągową 2TXE taką . Wiem, że jest to stara maszyna, bo wzmiankę o niej znalazłem w Przeglądzie Mechanicznym z 1935r. Niestety więcej informacji nie mam. Głównie interesuje mnie jej masa(problemy z transportem), długość toczenia oraz jaka może być jej wartość jeżeli nie jest strasznie zajeżdżona.
Pozdrawiam
Konrad
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Cena na pograniczu szaleństwa i żartu , tak patrząc chłodno to licytowałem ją na all , dałem całe 500zł - tyle była warta dla mnie , jeszcze masz szansę stać się super szczęśliwym posiadaczem tej sztuki ... wystarczy zalicytować w tej aukcji /; http://allegro.pl/tokarka-pociagowa-typ ... 60263.html .
Zostało całe 18h na przemyślenie i zbieranie gotówki . Powodzenia
Zostało całe 18h na przemyślenie i zbieranie gotówki . Powodzenia
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
-
o fak że szpetnie zaklnę po murzyńsku , masz rację kolego . Facet niepoważny ale jego 1zł za ogłoszenie niech i d. swej współmałżonki wystawia dodając zdjęcia tej tokarki . W realnym życiu zapewne dostał by w kły . Kurcze 500zł to by był najdroższy pasek w moim życiu ;] .
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Nie miałem nawet zamiaru dać za nią cokolwiek, tak z ciekawości trochę pytałem. Po aukcji widać, że facet to taki mały cwaniaczek.
Dziękuję za odpowiedzi, zagłębiam się dalej w szukanie tokarki w budżecie do 3500 zł ( na tech miga lub nutoola nie patrzę, bo przy moim szczęściu dostanę spartolony do kwadratu egzemplarz).
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedzi, zagłębiam się dalej w szukanie tokarki w budżecie do 3500 zł ( na tech miga lub nutoola nie patrzę, bo przy moim szczęściu dostanę spartolony do kwadratu egzemplarz).
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Jeśli kolega z Łódzkiego to może tu coś się znajdzie ja kupiłem od tego pana TUE 35 ale ma TUM25 i kilka innych http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=16656985 nawet transport mam tylko rozładunek w własnym zakresie Pozdrawiam
-
Nie to żebym podpuszczał autora tematu ale można by kup teraz zrobić na tej aukcji. Nie jest za blisko ale sprzęt godny polecenia w szczególności początkującemu tokarzyście http://allegro.pl/tokarka-tsa16-i3208776310.html