Toczenie problem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Toczenie problem
Witam. Robię obróbkę na tokarce . Czy możecie mi pomóc z obróceniem modelu i półfabrykatu po obróbce do drugiego zamocowania ?. Książek z opisanym toczeniem do nx nie udało mi się znaleźć w języku ojczystym.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 00:11 przez adam332, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Ja to robię na warstwach (Layer)
Zawsze mam jednego MCS-a (który pokrywa sie z WCS) i kilka Turning WorkPiece( z dowolną nazwą np numerami programów)
Do obróbki odkrywam tylko potrzebną warstwę zależnie od zamocowania i .... Generate
Tak jest bezpieczniej zwłaszcza jak używasz stałych wartości From Point i Gohome Point, które są liczone od WCS.
Jedyną niedogodnością jest to że nie możesz używać tych samych nazw operacji w tym samym drzewku ( Facing1, Facing2 itd....)
Zawsze mam jednego MCS-a (który pokrywa sie z WCS) i kilka Turning WorkPiece( z dowolną nazwą np numerami programów)
Do obróbki odkrywam tylko potrzebną warstwę zależnie od zamocowania i .... Generate
Tak jest bezpieczniej zwłaszcza jak używasz stałych wartości From Point i Gohome Point, które są liczone od WCS.
Jedyną niedogodnością jest to że nie możesz używać tych samych nazw operacji w tym samym drzewku ( Facing1, Facing2 itd....)
- Załączniki
-
- Layer 1
- first_clamp.JPG (18.25 KiB) Przejrzano 588 razy
-
- Layer 2
- sec_clamp.JPG (16.95 KiB) Przejrzano 593 razy