TNC 426 i TNCremo
Jak wystartować program bezpośrednio z komputera
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
TNC 426 i TNCremo
Cześć.
Mam maszynę DMU 80T na sterowaniu TNC 426.
Komputer łączy się z maszyną przez TNCremo i mogę przesyłać pliki, ale strasznie długo to trwa. Chciałbym puszczać programy bezpośrednio z komputera. Łączę się prze TNCserwer w TNCremo i wszystko działa tylko nie mam pojęcia jak wystartować taki program na maszynie. Jak w ogóle go wywołać itp. W instrukcji nic o tym nie ma. Wydaje się banalnie proste ale naprawdę nie wiem co tam kliknąć.
Mam maszynę DMU 80T na sterowaniu TNC 426.
Komputer łączy się z maszyną przez TNCremo i mogę przesyłać pliki, ale strasznie długo to trwa. Chciałbym puszczać programy bezpośrednio z komputera. Łączę się prze TNCserwer w TNCremo i wszystko działa tylko nie mam pojęcia jak wystartować taki program na maszynie. Jak w ogóle go wywołać itp. W instrukcji nic o tym nie ma. Wydaje się banalnie proste ale naprawdę nie wiem co tam kliknąć.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Re: TNC 426 i TNCremo
To jak się połączysz tncserwerem powinien Ci wyskoczyć dodatkowy katalog w pgm mgt.
Tyle tylko, że nie dam glowy, że blockwise transfer zadziała, czy to będzie widoczne tylko w edycji.
Tyle tylko, że nie dam glowy, że blockwise transfer zadziała, czy to będzie widoczne tylko w edycji.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Tak pojawia się nowy katalog i gdy w niego wejdę jest komunikat "tylko do odczytu" nie można nic z tym zrobić i nie wiem jak wystartować ten program. I ten dodatkowy katalog pojawia się tylko gdy wchodzę przez edycje programu do PGM. Jeżeli wejdę przez automatyczne wykonywanie programu wtedy tego katalogu nie ma.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
I tak i nie.
Przesłać owszem, da się, tylko problem pojawia się z tym co otrzymujemy.
Pliki w maszynie są przechowywane w postaci "skompresowanej"... nie wiem dokładnie, w jaki sposób, czy wykorzystywane są półbajty, czy jeszcze inaczej, w każdym razie taki plik jest nieodczytywalny na komputerze bez przetworzenia... wyświetlają się "robaczki"... w drugą stronę, jeśli wyślesz nieprzetworzony plik ASCI, to maszyna zgłosi błąd, że nie jest to poprawny plik .H
Przesłać owszem, da się, tylko problem pojawia się z tym co otrzymujemy.
Pliki w maszynie są przechowywane w postaci "skompresowanej"... nie wiem dokładnie, w jaki sposób, czy wykorzystywane są półbajty, czy jeszcze inaczej, w każdym razie taki plik jest nieodczytywalny na komputerze bez przetworzenia... wyświetlają się "robaczki"... w drugą stronę, jeśli wyślesz nieprzetworzony plik ASCI, to maszyna zgłosi błąd, że nie jest to poprawny plik .H
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym.