TNC 426 i TNCremo

Jak wystartować program bezpośrednio z komputera

Dyskusje na temat systemu Heidenhaina

Autor tematu
Mar91Ko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 18 gru 2015, 23:19
Lokalizacja: Lubuskie

TNC 426 i TNCremo

#1

Post napisał: Mar91Ko » 12 lut 2024, 16:50

Cześć.
Mam maszynę DMU 80T na sterowaniu TNC 426.
Komputer łączy się z maszyną przez TNCremo i mogę przesyłać pliki, ale strasznie długo to trwa. Chciałbym puszczać programy bezpośrednio z komputera. Łączę się prze TNCserwer w TNCremo i wszystko działa tylko nie mam pojęcia jak wystartować taki program na maszynie. Jak w ogóle go wywołać itp. W instrukcji nic o tym nie ma. Wydaje się banalnie proste ale naprawdę nie wiem co tam kliknąć.




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4146
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: TNC 426 i TNCremo

#2

Post napisał: Steryd » 12 lut 2024, 16:53

Jest w instrukcji. Możesz zrobić zdjęcie pulpitu?
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Mar91Ko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 18 gru 2015, 23:19
Lokalizacja: Lubuskie

Re: TNC 426 i TNCremo

#3

Post napisał: Mar91Ko » 12 lut 2024, 17:22

W instrukcji znalazłem jedynie jak skonfigurować połączenie. Nie ma nic o tym jak wystartować program.

Obrazek


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4146
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: TNC 426 i TNCremo

#4

Post napisał: Steryd » 12 lut 2024, 18:24

To jak się połączysz tncserwerem powinien Ci wyskoczyć dodatkowy katalog w pgm mgt.
Tyle tylko, że nie dam glowy, że blockwise transfer zadziała, czy to będzie widoczne tylko w edycji.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Mar91Ko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 18 gru 2015, 23:19
Lokalizacja: Lubuskie

Re: TNC 426 i TNCremo

#5

Post napisał: Mar91Ko » 13 lut 2024, 08:21

Tak pojawia się nowy katalog i gdy w niego wejdę jest komunikat "tylko do odczytu" nie można nic z tym zrobić i nie wiem jak wystartować ten program. I ten dodatkowy katalog pojawia się tylko gdy wchodzę przez edycje programu do PGM. Jeżeli wejdę przez automatyczne wykonywanie programu wtedy tego katalogu nie ma.


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4146
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: TNC 426 i TNCremo

#6

Post napisał: Steryd » 13 lut 2024, 09:40

no właśnie, czyli nie masz opcji blockwise transfer.
Możesz tylko skopiować sobie program na dysk.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Mar91Ko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 17
Rejestracja: 18 gru 2015, 23:19
Lokalizacja: Lubuskie

Re: TNC 426 i TNCremo

#7

Post napisał: Mar91Ko » 13 lut 2024, 10:31

A to w tym problem. Czyli już wszystko jasne. Dzięki.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Heidenhain”