Szyk wzdłuż ścieżki - różne elementy


Autor tematu
lucas234
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 3
Posty: 8
Rejestracja: 17 mar 2015, 12:17
Lokalizacja: się biorą krowy...

Szyk wzdłuż ścieżki - różne elementy

#1

Post napisał: lucas234 » 12 lis 2015, 11:25

Potrzebuje zrobić szyk wzdłuż ścieżki np. łuku. Tylko że ten szyk ma być złożony z różnych elementów. Nie ma być powielany jeden element jak to jest na wielu filmikach z netu.



Tagi:


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 257
Rejestracja: 25 kwie 2012, 14:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

#2

Post napisał: Tomasz_K » 12 lis 2015, 14:48

Zrób z tych elementów jeden element (komponent pochodny) i wtedy postępuj wg poradników, albo wyrysuj sobie Layout wstaw do każdego elementu no i dalej postępuj wg poradników.

Pozdrawiam
Tomasz


Autor tematu
lucas234
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 3
Posty: 8
Rejestracja: 17 mar 2015, 12:17
Lokalizacja: się biorą krowy...

#3

Post napisał: lucas234 » 16 lis 2015, 09:53

Dobra zrobiłem z tych elementów grupe i wzdłuż ścieżki mam rozstawioną całą grupę elementów a nie poszczególne elementy. Męcze się z tym już kilka dni i nie wiem co mam zrobić. Pod spodem przykładowy rysunek co chcę zrobić. Poszczególne litery mają być rozłożone wzdłuż ścieżki.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/de10bba1b9ac5012


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 257
Rejestracja: 25 kwie 2012, 14:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

#4

Post napisał: Tomasz_K » 16 lis 2015, 10:21

Przecież do tego jest odpowiednie narzędzie. Coś jak tekst wzdłuż krzywej (z pamięci piszę)


Autor tematu
lucas234
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 3
Posty: 8
Rejestracja: 17 mar 2015, 12:17
Lokalizacja: się biorą krowy...

#5

Post napisał: lucas234 » 16 lis 2015, 10:47

Dobrze narzędzie jest tylko te litery są liniami albo splajnami i nie działa z takimi obiektami...


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 257
Rejestracja: 25 kwie 2012, 14:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

#6

Post napisał: Tomasz_K » 16 lis 2015, 12:00

lucas234 pisze:Dobrze narzędzie jest tylko te litery są liniami albo splajnami i nie działa z takimi obiektami...
To fakt to narządzie jest dla normalnych czcionek.
Natomiast co do tego szyku to są tam ukryte opcje (w ">>"). Sprawdzałeś jak działają?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”