Symulator iTNC530 Heidenhain na PC

Oprogramowanie symulacyjne
Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7
Posty: 1991
Rejestracja: 27 lis 2004, 19:40
Lokalizacja: Gniew
Kontakt:

#11

Post napisał: easy2002 » 29 paź 2006, 06:58

Witaj
na początek wszystko opisz co masz za sprzęt i jaki system
i co po kolej robiłeś
i co nie się pokazuje na monitorze
pozdrawiam


... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Tags:


Mentos86
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 06 lis 2006, 20:50
Lokalizacja: Wrocław

Również mam poroblem z symulatorem heidenhain.

#12

Post napisał: Mentos86 » 06 lis 2006, 21:29

Witam moze ktos mi powiedziec jak zmienic ten holerny jezyk :P wchodze do symulatora daje CE potem alt+ctrl+4 nastepnie alt+ctrl+M i jestem w tym MOD potem wpisuje kod 123 i jestem w Machine Parameter Programming tutaj daje GOTO 7230 i sa 4 linie z tymi cyframi co tam niby trzeba zmienic i jak poddaje sie mam dosc :P Nastepna sprawa nigdy nie mialem stycznosci z nowymi symulatorami Heidenhaina Jak wogole zaczac tutaj programowanie ? Nie mam zadnych narzedzi goła maszyna czy musze sciagnac jakies pliki z danymi narzedzi czy sam mam je wprowadzac??:P

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7
Posty: 1991
Rejestracja: 27 lis 2004, 19:40
Lokalizacja: Gniew
Kontakt:

#13

Post napisał: easy2002 » 07 lis 2006, 08:10

Witaj
Wszystko masz powyżej
CZYTAJ !!!
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281


Mentos86
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 06 lis 2006, 20:50
Lokalizacja: Wrocław

#14

Post napisał: Mentos86 » 07 lis 2006, 22:16

Witam
Zmienilem jezyk w symulatorze na polski jednak w dalszym ciagu nie wiem jak zaczac pisanie programu wchodze do edycji i programownaia a tam puste okienka poradz co tzreba zrobic pozdrawiam

[ Dodano: 2006-11-07, 22:27 ]
Dodam jeszcze ze teraz jak daje ctrl +alt +4 to pozakuje mi sie edycja tabeli i nie wiem jak wrocic do edycji i programowania . Pozdro

Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7
Posty: 1991
Rejestracja: 27 lis 2004, 19:40
Lokalizacja: Gniew
Kontakt:

#15

Post napisał: easy2002 » 09 lis 2006, 07:54

Witam
A plik z opisem klawiatury masz ??
tu jest plik
https://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?p=23933#23933
A by rozpocząć pracę w edycji trzeba utworzyć plik
czyli wybrać PGM MGT i wpisać nazwę pliku i rozszerzenie I lub H po czym wybrać jednostki
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281


poverejay
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 106
Rejestracja: 13 mar 2006, 21:00
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

#16

Post napisał: poverejay » 02 kwie 2011, 02:04

Siemka. Luknij tutaj . Filmik pokazuje jak właczyc iTNC 530 HH oraz jak zmienic jezyk na PL. Lub tez przyda sie komus innemu.

http://www.youtube.com/watch?v=uJcynJxE-eo


Pozdro...
Obrazek


Generał
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 18 gru 2011, 17:45
Lokalizacja: Poznań

#17

Post napisał: Generał » 18 gru 2011, 17:55

Cześć. Jestem nowy w temacie CNC i jak poprzednicy walczę z symulatorem iTNC 530. Udało sie zmienić język na polski, wszystko wyglądało ok. Aż do momentu kiedy zacząłem pisać pierwszy program. Symulator nie pozwala na wymarowanie przyrostowe, po zmianie w programie na absolutne i powrocie do symulacji podaje komunikat o błędzie osi narzędzia. Zaznaczam że w pierwszym blk formie zaznaczyłem odpowednio oś z jako oś narzędzia. Gdzie można ogarnąć w ustawieniach ten temat? dziekuję za pomoc i pozdrawiam.


ciekavy
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 118
Rejestracja: 16 wrz 2009, 15:55
Lokalizacja: gdzieś tam

#18

Post napisał: ciekavy » 18 gru 2011, 19:18

A czy przy wywołaniu narzędzia TOOL CALL też podałeś oś narzędzia Z?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Oprogramowanie symulacyjne”