. Nie mam oczywiście zamiaru urazić , panienek ,ludzi z branży i bolca

Takie coś może powiedzieć, w przenośni, dyrektor jakiegoś np. Visa.zdzicho pisze: co ja piszę TEN mikrometr) ,bo takich ,to na pęczki w życiu juz zrobiłem. Teraz nie wzbudza to we mnie już żadnych emocji.
A ja Panie, mogę powiedzieć dosłownie ,bo wzorcarzem jestem i to już dłuuugo ,b. dłuugo.Nazbierało się przez te lata, kilka setek takich jak Twój-i transametrów, Ruskich, Czeskich, Szwajcarskich, Polskich,Japońskich i DDRrowskich. Mikrometrów ,czujników ,macek ,głębokosciomierzy i wszelkiego rodzaju pomiarówki ,też zrobiłem setki sztuk ( w sensie naprawy ,regeneracji, wykonastwa).Wzorcarz, to też trybik w maszynie firmy ,czy branży ,ale to stanowisko samodzielne ,gdzie robi się wszystko, od a do z. Skoro piszę zrobiłem ,to zrobiłem i kropka.Tak wiec. tupiemy mróweczko, tupiemykamar pisze:
Takie coś może powiedzieć, w przenośni, dyrektor jakiegoś np. Visa.
Ja jestem,, zawodowcem",roboty do domu nie zabieram,zostawiam w pracy.Wg w twojej opinii większość forumowiczów ,to ludzie z ,,charakterem"-nawiązując do twojego stwierdzenia i nie obrażając nikogo.Ja się pod tym stwierdzeniem nie podpisuję- nie znam ludzi ,nic nie twierdzę.Ja hobby mam inne .Zupełnie nie związane z pracą.Grillowania w zasadzie nie lubię ,bo drażni mnie ten smród( dla niektórych zapach),wolę już ognisko .Nie chodzi więc o ego ,ale o upodobania.kamar pisze:No tak to nie dla Ciebie. Dla większości na forum, CNC to hobby nawet jeśli z niego żyją.
Co do 'branży" to tez nie masz racji. Róznica między prostytutką a k...ą jest zasadnicza.
Pierwsza to zawód, druga to charakter
Otóż ten statyw w istocie jest hydrauliczny. Dokręcanie śruby powoduje nacisk na tłok i sprężanie oleju, który jest rozprowadzany do wszystkich przegubów, gdzie też są tłoki które te przeguby blokują. Pomijając fakt, żo to chińska produkcja, to mam taki i całkiem ok się sprawuje.251mz pisze:ciekawe jaki to statyw hydrauliczny ....