Suport rowerowy jak to uszczelnić?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
Re: Suport rowerowy jak to uszczelnić?
Przyczyną może tkwić w tym że otwór nie jest współosiowy a taka tulejka teoretycznie to niweluje .tyle teorii a w praktyce jak jest zrobiona z byle czego to wszystko się rozlatuje jak w twoim przypadku
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Można suport wymienić na np.: SHIMANO SLX/XT BB-MT800. Nie ma tam tego plastiku. Ja wersje szosową założyłem u siebie i jest przede wszystkim dużo trwalszy.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Chłopie, jak dotąd nie powiedziałeś czy nie napisałeś w jakim rowerze Ci się to dzieje, pokazałeś jakieś zdjęcie, które nic o problemie nie mówi, zdecyduj o co Ci chodzi, czy o poprawianie Firmy która wyprodukowała ten rower czy też masz jakieś wygórowane pragnienia, których nie możesz rozwiązać, koledzy jak mogą Ci doradzają ale tak szczerze to nie wiedzą co Ci doradzić bo nie widzą problemu. Zrób rzetelne zdjęcia , powiedz jaki to rower, w czym jest problem i wtedy może ktoś trafi z odpowiedzią. Ciągniesz wątek już jakiś czas a nic z niego nie wynika. A jak chcesz porady rowerowej to wejdź np. na Forum rowerowe np. "Arbiter" i tam się dowiesz, nie kombinuj z tokarkami, frezarkami czy CNC bo to inne zagadnienia.
-
Chodzi o to że gdy jedzie rowerem to rozwija taką prędkość że mu piasek z pobocza zaciąga w łożyska a fotoradar robiąc zdjęcie widzi tylko różową smugę przez środek zdjęcia ,ale to nic bo teraz kolega walczy z widelcem w innym temacie i dopiero się bedzię działo ,Już miałem zaproponować zrobienie u siebie w firmie roweru coś na wzór Hamera na warunki taktyczne ale się powstrzymałem bo może lakier mógłby odpadać przy takich prędkościachLeopold pisze: co Ci chodzi, czy o poprawianie Firmy która wyprodukowała ten rower czy też masz jakieś wygórowane pragnienia

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 25
-
- Posty w temacie: 27
tak sobie to wyszło, qr widać że się zwiększy, oś jest dluższa to i siły na mufe suportową będą większe bo przedłużysz ramie dźwigni.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 25
-
- Posty w temacie: 27
tak to każdy potrafi suporty uszczelniać, szkoda że osi korby pół metrowej nie zrobiłeś, to mógłby wtedy być pierwszy na świecie rowerowy tandem w poprzek.
a i co w związku? a to z że jak rower z gównolitu i wszystko poprawiasz to się nie zdziw że zaraz przy mufie spawy powiedzą dziękuje i będzie trzeba dawać hydrauliczną calówke
a i co w związku? a to z że jak rower z gównolitu i wszystko poprawiasz to się nie zdziw że zaraz przy mufie spawy powiedzą dziękuje i będzie trzeba dawać hydrauliczną calówke

-
nie dziw się są ludzie i poprawiacze wszystkiego tu akurat mamy mniejszą lub większą przyjemność czytaj jak sobie w zyciu wymyślić problem . ale ponoć niektórzy tak muszą ani tego nie neguje ani akceptuje .Trzeba z tym żyć choć logiki może żadnej w tym nie ma ,ale skoro autorowi to pozwoli wejść na wyższy level samozadowolenia to niech ma , choć jak dla mnie aktor drugoplanowy ze zdjęcia bardziej przypadł do gustu ta lampa i jej montaż na ścianie powiem tylko ŁAŁ.szopenn pisze:szkoda że osi korby pół metrowej nie zrobiłeś
Dodane 2 minuty 22 sekundy:
gdyby tak było to byłby następny temat jak uszyć siodełko , jak wygiąć rurkę żeby zrobić kierownice itp. Ale licze że autor nas jeszcze nie raz zaskoczy z tym rowerkiem.szopenn pisze:to z że jak rower z gównolitu