sterownik na L297 - a wejscie reset

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
hugh_h
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 320
Rejestracja: 03 kwie 2005, 16:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

sterownik na L297 - a wejscie reset

#1

Post napisał: hugh_h » 01 mar 2006, 14:05

Tak sie zastanawiam bo jeszcze nie spotkałem sie zeby jakikolwiek program urzywał wejścia reset w l297, czy może ono byc do czegokoliwk potrzebne przy sterowaniu silników korokowych. ?



Tagi:

Awatar użytkownika

webserver
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 989
Rejestracja: 01 sty 2005, 17:48
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

#2

Post napisał: webserver » 01 mar 2006, 15:40

hugh_h pisze:Tak sie zastanawiam bo jeszcze nie spotkałem sie zeby jakikolwiek program urzywał wejścia reset w l297, czy może ono byc do czegokoliwk potrzebne przy sterowaniu silników korokowych. ?
Pewnie ze tak przykladowno mozna synchronizowac 2 steroniki zeby startowaly od tego samego momentu :wink:
Pozdrawiam PlotComplex.com


Autor tematu
hugh_h
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 320
Rejestracja: 03 kwie 2005, 16:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#3

Post napisał: hugh_h » 01 mar 2006, 15:49

no ok faktycznie ale to chyba i tak nie zapewnia fizycznego zsynchronizowania silników,
ale czy jakiś program to wykorzystuje ?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”