Sterownik 3x1,5 A SSK-3D z akcesoria.cnc.info.pl

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
Ciowiec
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 312
Rejestracja: 03 wrz 2006, 13:50
Lokalizacja: polska

Sterownik 3x1,5 A SSK-3D z akcesoria.cnc.info.pl

#1

Post napisał: Ciowiec » 06 sty 2009, 18:28

Mam pytanie odnośnie tego sterownika - czy ktoś używa go w swojej frezarce ? Proszę o podzielenie się uwagami, oraz doświadczeniami eksploatacyjnymi.... Jak uważacie - jeśli chodzi o stosunek cena/jakość ? W sumie to poważnie się zastanawiam nad jego kupnem, a nie mam ani czasu, ani ochoty bawić się we własnoręczne robienie elektroniki. Myślę, że do małej maszynki (A4)na profilach al przy zastosowaniu przekładni 1:2 silniki dadzą radę pracować w ALU.......
Z góry dziękuję za sugestie.



Tagi:

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1302
Rejestracja: 10 gru 2006, 00:22
Lokalizacja: NISKO

#2

Post napisał: KAJOS » 06 sty 2009, 22:58

To sie tylko do styroplotera nadaje.O aluminium zapomnij chyba że z tepem chorego zółwia...
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek


Autor tematu
Ciowiec
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 312
Rejestracja: 03 wrz 2006, 13:50
Lokalizacja: polska

#3

Post napisał: Ciowiec » 07 sty 2009, 00:02

Wiem, że będzie wolna, tylko aktualnie jestem ograniczony przez fundusze. Ma może ktoś z forumowiczów takie sterowanie w swojej maszynce?

Awatar użytkownika

wood carver
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1243
Rejestracja: 28 lip 2006, 19:14
Lokalizacja: okolice Krakowa
Kontakt:

#4

Post napisał: wood carver » 07 sty 2009, 08:57

KAJOS pisze:tepem chorego zółwia...
kropla drąży wskale.... hehe
co chce kolega wiedziec... większosc forumowiczów zaczynała od tego lub podobnego parametrami sterownika...

bo cóż...fakt faktem jest to jest to tylko 1,5A....
osobiście zerknąłbym na allegro..nie wiem czy obecnie jest wystawiony, natomiast bywa tam sterownik o tych parametrach A, natomiast z podziałęm kroku 1/8...
Myśle zebyłaby to ciut lepsza opcja....
dodam ze nie znam sprzedającego i nie jest to oferta marketingowa leczczysto informacyjna ....
http://www.allegro.pl/item517681797_ste ... m_cnc.html

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1302
Rejestracja: 10 gru 2006, 00:22
Lokalizacja: NISKO

#5

Post napisał: KAJOS » 07 sty 2009, 10:56

Albo STEROWANIE ,i mamy nie 1,5A tylko zacnie więcej.Do tego zasilacz,obudowa... i mamy kompletny sterownik za połowe kasy.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek


Autor tematu
Ciowiec
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 312
Rejestracja: 03 wrz 2006, 13:50
Lokalizacja: polska

#6

Post napisał: Ciowiec » 07 sty 2009, 17:36

W sumie to racja, ale zasilacz, obudowa, przewody, bezpieczniki, włączniki, gniazda, itp - każde za niewielką kasę, a uzbiera się jeszcze ze 3 stówy.........hmmm
Dzięki za sugestie, przemyślę jeszcze sprawę....

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”