sprawa z IMAGETOGCODE
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
sprawa z IMAGETOGCODE
Witam wszystkich
Od pewnego czasu rozgryzałem w wolnych chwilach program Imagetogcode , ale po upływie 30 dni wersja trialowa się skończya i teraz zablokowana jest funkcja conwersacji zdjęć do gcodu. Myślałem że odinstalowanie programu i wyczyszczenie rejestru ,a następnie ponowna instalacja programu załatwi wszystko i znowu będzie można się przez kolejne 30 dni cieszyć się tym programem , a tu niespodzianka nic z tego. Trzeba go zarejestrować i wpłacić ileś tam dolców na konto firmy.
Nie znalazłem w internecie żadnych craków do tego programu.
Być może format dysku i ponowne zainstalowanie systemu załatwiło by sprawę.
Może ktoś z szanownych kolegów ma łatwiejszy sposób na ten program, lub mógłby polecić inny program o podobnych parametrach jak imageGCode.
Mach też konwertuje zdjęcia do gcodu, ale jak zada się mu duży format np. 70x60 cm to przynajmniej u mnie trawi on to nawet do 3 godzim.
Pozdrawiam
Od pewnego czasu rozgryzałem w wolnych chwilach program Imagetogcode , ale po upływie 30 dni wersja trialowa się skończya i teraz zablokowana jest funkcja conwersacji zdjęć do gcodu. Myślałem że odinstalowanie programu i wyczyszczenie rejestru ,a następnie ponowna instalacja programu załatwi wszystko i znowu będzie można się przez kolejne 30 dni cieszyć się tym programem , a tu niespodzianka nic z tego. Trzeba go zarejestrować i wpłacić ileś tam dolców na konto firmy.
Nie znalazłem w internecie żadnych craków do tego programu.
Być może format dysku i ponowne zainstalowanie systemu załatwiło by sprawę.
Może ktoś z szanownych kolegów ma łatwiejszy sposób na ten program, lub mógłby polecić inny program o podobnych parametrach jak imageGCode.
Mach też konwertuje zdjęcia do gcodu, ale jak zada się mu duży format np. 70x60 cm to przynajmniej u mnie trawi on to nawet do 3 godzim.
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam !
Może pomogłoby cofnięcie daty systemowej - teraz tojuż tylko powtórna instalacja systemu.
Chociaż może wystepować ograniczenie czasowe na czas instalacji programu do dnia XXXX
Trzeba popróbować.
Powodzenia!
Może pomogłoby cofnięcie daty systemowej - teraz tojuż tylko powtórna instalacja systemu.
Chociaż może wystepować ograniczenie czasowe na czas instalacji programu do dnia XXXX
Trzeba popróbować.
Powodzenia!
Pozdrawiam
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
koledzy to nie jest śmieszne --bo mój 30 dniowy AutoCAD działa naprwde 30 dni robiłem od tego czasu formata chyba z 5 razy i za każdym razem po instalaci wyrzuca mi komunikat że termin upłynoł i że trzeba wpisać kod licencji i żadne coofanie dat i rejestr nie pomaga
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
No tak !
Każdy broni swoich interesów. Może w pliku jest zapisana data utworzenia lub data wazności programu i dlatego w wersji czasowej ponowne otwarcie nie jest możliwe.
Może trzeba cofnoć datę przy instalacji systemu - tylko jeżeli system XP to czy pozwoli na prawidłową rejestracje sytemu - chyba tylko telefoniczne?
Powodzenia
P.S. Trzeba poszukać tańszego system niż AutoCad. 3.000 euro do domowego użytku to trochę zbyt kosztowne jak na nasze dochody.
Każdy broni swoich interesów. Może w pliku jest zapisana data utworzenia lub data wazności programu i dlatego w wersji czasowej ponowne otwarcie nie jest możliwe.
Może trzeba cofnoć datę przy instalacji systemu - tylko jeżeli system XP to czy pozwoli na prawidłową rejestracje sytemu - chyba tylko telefoniczne?
Powodzenia
P.S. Trzeba poszukać tańszego system niż AutoCad. 3.000 euro do domowego użytku to trochę zbyt kosztowne jak na nasze dochody.
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
witam ! poza formatem dysku jest jeszcze program fdisk . miałem podobny problem z XP po formacie i tak mówił że nie bo nie . są pewne obszary dysku do których nie ma dostępu , formt nic nie daje . jakk już to fdisk - likwidacja partycji / ponowne właczenie kompa / znowu fdisk / format i instalacja systemu . trochę to chore ale jak trzeba to cóż ? pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
prawdopodobnie zastosowano zabezpieczenie polegajace na wpisaniu odpowiedniej informacji do tzw. "obszaru startowego" dysku, ktory nie jest dostepny do modyfikacji dla przecietnego uzytkownika komputera. w tym wypadku nie pomoze zadna reinstalacja systemu, format dysku, czy kasowanie rejestru.w takim wypadku TRZEBA ZMIENIC DYSK albo usunac ta informacje za pomoca odpowiedniego oprogramowania. tego typu zabezpieczenie posiada np. dolaczana do ksiazki 30-dniowa wersja demo programu autocad. oczywiscie kombinowanie z data powoduje natychmiastowe zablokowanie programu.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
obsar startwy dysku Nie jest zapisywlny z jakigokolwiek programu z poziomu windowsa , do ww obszaru mozna dostc sie wylacznie przy pomocy nazedzi diagnsotycznych przypominajacych dosa .... en progrm musi zpiswc sie na patycji . ale gdzie
"Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler."
Albert Einstein
Albert Einstein