Spotkania

Opinie, uwagi, propozycje czyli wszystko o tym forum
Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 58
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 21 kwie 2009, 09:23

Draco pisze:dell, przeciez to jest oddzielny temat...????
Może gdy będzie więcej takich spotkań np: regionalnych wtedy utworzymy dział nowy .

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

dell
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 36

Post napisał: dell » 21 kwie 2009, 09:30

Draco pisze:dell, przeciez to jest oddzielny temat...????
podaj link bo z tego tematu spotkania nie mozna jasno wywnioskowac juz na 100 % gdzie ten zlot i kto jedzie

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 27

Post napisał: CNCRob » 21 kwie 2009, 09:34

ja wywnioskowalem, ze w cieszynie. myslisz, ze w oddzielnym temacie bedzie inaczej? rowniez padne 10 propozycji i bedziesz sie domyslal. z czasem samo sie wyklaruje, dopiero o tym rozmawia 5 osob. gdzie reszta sposrod kilku tysiecy? dopiero raczkujemy i kazdy sie probuje zdecydowac wiec nie ma sensu nic tworzyc. tworzy sie jak sa konkrety ktorych tu nie widze.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

dell

Post napisał: dell » 21 kwie 2009, 09:56

ok dziekuje juz wiem ze to Cieszyn jeszcze trzeba uzgodnic w ktorym miejscu i w jakim miesiacu ja stawiam na sierpien wtedy urlop moge wziasc i tez sie dopisuje do listy, na poczatek bedzie pewnie max 20 osob, pozniej bedzie lepiej. Moje pytanie czy ktos jest z Cieszyna i moze zobaczyc ktore lokale i hotele sa w dobrej cenie??
Znudzila mi sie reklama
Niedlugo pojawi sie nowy chomik :D

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 21 kwie 2009, 10:21

Kolega skoczek nas zaprasza w takim razie pasuje zrobić listę chętnych :mrgreen:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)

dell

Post napisał: dell » 21 kwie 2009, 10:23

jak kolega zaprasza to niech napisze kiedy i co trzeba przywiezc ;) ja wiem ze jak cos to sie pisze chcialbym was poznac :D
Znudzila mi sie reklama

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 55

Post napisał: skoczek » 21 kwie 2009, 10:52

Witam Panowie.
Wybaczcie ale nie miałem czasu wczoraj odpisywać.
Wydaje mi się że najlepszym terminem będzie sierpień a dokładnie 2 połowa. Ta kwestia jest do uzgodnienia bo jak wiadomo nie każdemu może to pasować. Co do noclegów to wszystko zależy od ilości osób. Jak się zjedzie parę osób to od biedy dałbym radę Was przekimać (o ile mi i rodzicom domu nie rozniesiecie :D) a jak będzie większa grupka osób to zorientuję się po okolicznych domach wczasowych. Ja to widzę mniej więcej tak: ja mieszkam dokładnie w Goleszowie (tam gdzie stara Celma produkowała wiertarki i inne elektronarzędzia). Jest niedaleko dom wypoczynkowy, myślę że na co najmniej kilkanaście osób, choć prawdopodobnie więcej, bo może pod liczbę kilkadziesiąt by to podchodziło, miejsc. Muszę się zorientować, nie wiem, nie miałem potrzeby tam nocować ;). Podzwonię również za parę dni i popytam w Ustroniu w domach wczasowych (te piramidki) jakie by dali nam ceny za 2-3 dniowy nocleg dla większej ilości ludzi, tj. kilkanaście - kilkadziesiąt osób powiedzmy. Od takiej liczby zacznę rozmowę, bo faktycznie nie wiadomo ile osób się znajdzie chętnych na takie spotkanie. Zależnie od tego gdzie byłby nocleg to musiałbym załatwić jakiegoś szofera z transporterem co by dał radę ludzi przewieźć. Z tymi piramidkami to jest tak że tam też się da imprezować, często jakieś spotkania ludzi z danej branży tam robią itp etc... ale mam duży ogród, więc równie dobrze i tam można zrobić jakieś ognisko, grill, popijawę i tak pierwotnie chodziło mi to po głowie ale czekam na propozycje, bo może widzicie to inaczej. To co ktoś będzie chciał pić to bierze ze sobą, no chyba że preferujecie stary sposób zrzuty. Ewentualnie można zrobić tak że zrzute robimy na jedzenie czyli to co chcielibyście by znalazło się na ogniu a to co chcecie wypić to każdy bierze swoje (z zapasem) jakby brakło. Ja Wam mogę zaoferować jakieś kawki, herbatki, etc.
Kto chętny to niech daje znać i pisze jak to widzi. Ważne by chociaż oszacować ile osób byłoby chętnych na przyjazd pod Cieszyn a ilu osobom to kompletnie nie pasuje, bo jeżeli kilkanaście-kilkadziesiąt to trzeba by odpowiednio wcześniej załatwiać noclegi, bo potem będzie problem.
Co do terminu to jest jeszcze taka kwestia że w 2 połowie sierpnia, jeżeli pamięć mnie nie myli, jest jakaś impreza, chyba dożynki (dożyłki) gminne w Goleszowie, więc jakby komuś się znudziło grillowanie/ogniskowanie w ogrodzie to zawsze może się przejść niecałe 2 km na potańcówkę;) hehe.
Oby kurde pogoda wtedy dopisała...
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

dell

Post napisał: dell » 21 kwie 2009, 10:58

ok dziekuje ci kolego ja na 99 % sie wpisuje na liste mozna mnie wpisac niech kazdy teraz sie wpisuje ze jedzie.

Acha i co z parkingiem na samochody
Znudzila mi sie reklama

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 55

Post napisał: skoczek » 21 kwie 2009, 11:01

Mam za ogrodem dość równy, spory kawałek ziemi. Aktualnie przekopany dojazd bo sporo robót budowlanych z rodzicami mieliśmy przy domu ale spokojnie mogę go zrobić tak by dało się tam na ten kawałek ziemi wjechać i zostawić maszynę.

[ Dodano: 2009-04-21, 11:04 ]
Jakby przyjechało nawet 100 aut (choć w taką ilość jak na pierwszy raz to ciutkę wątpię, choć byłoby miło pewnie) to się zmieści je gdzieś.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 21 kwie 2009, 11:18

No tereny celmy znane są i mi tak więc lista się zawiązuje :wink:

1.Skoczek
2.Gmaro
3.Dell
4.Markcomp77 ?

kto chętny - proszę pisać

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „www.cnc.info.pl”