Solidcam maker version

Awatar użytkownika

Autor tematu
MarLip
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 237
Rejestracja: 07 lis 2016, 10:39
Lokalizacja: Gdańsk

Solidcam maker version

#1

Post napisał: MarLip » 22 wrz 2022, 17:07

Solidcam podobno za darmo wypuszcza wersję "maker" dla hobbystów. Fajna opcja jeżeli ktoś bazuje na machu lub haasie tylko jeden myk - trzeba mieć solidworksa lub inwentora.
https://www.solidcam.com/21/pl/subscrip ... r-version/
Korzystał już ktoś z tego?




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3475
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Solidcam maker version

#2

Post napisał: Steryd » 22 wrz 2022, 20:55

Ciekawa opcja. Muszę sprawdzić przy okazji, czy moje posty będą działać.
Można?
Morzna!!!

Awatar użytkownika

Autor tematu
MarLip
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 237
Rejestracja: 07 lis 2016, 10:39
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Solidcam maker version

#3

Post napisał: MarLip » 29 wrz 2022, 11:15

I jak?
Udało się koledze odpalić?
Ja kombinuje cały czas ze ściągnięciem SW lub inwentora, ale czasy się trochę pozmieniały i już nie ma bezpłatnych 3-letnich licencji na autodesk :((


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3475
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Solidcam maker version

#4

Post napisał: Steryd » 29 wrz 2022, 12:46

ale SW dla studentów jest, tylko trzeba się do jakiejś uczelni przykolegować po hasło;)

Jeszcze nie miałem motywacji... ale już pobrałem.
Można?
Morzna!!!


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3475
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Solidcam maker version

#5

Post napisał: Steryd » 03 paź 2022, 11:23

Niestety, ale się zabezpieczyli. można używać innych postprocków, ale nie da się generować programu :/
Można?
Morzna!!!

Awatar użytkownika

Autor tematu
MarLip
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 237
Rejestracja: 07 lis 2016, 10:39
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Solidcam maker version

#6

Post napisał: MarLip » 26 lis 2022, 09:29

Ok, ale na macha wypluje gkod?


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3475
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Solidcam maker version

#7

Post napisał: Steryd » 26 lis 2022, 09:56

Na macha i na haasa bez problemu, ale trochę nie pnp
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”