Sinutrain Obrót detalu

Dyskusje dotyczące programowania G-Code

Autor tematu
dawidziol95
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 11
Rejestracja: 12 sie 2018, 22:24

Sinutrain Obrót detalu

#1

Post napisał: dawidziol95 » 01 paź 2020, 21:41

Cześć, mam następujący problem pisze kod pod obróbkę wałka, który muszę z konieczności obrobić w dwóch zamocowaniach. W pierwszym zamocowaniu mam obrobione to co chciałem i teraz pytanie jak ten detal obrócić aby teraz część obrobiona była we wrzecionie, a część zamocowana mogłaby być obrabiana. Dodam tylko, że detal nie będzie wykonywany na maszynie, a mi zależy tylko na napisaniu kodu, który po obróbce w symulatorze da mi wybrany detal




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2213
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Sinutrain Obrót detalu

#2

Post napisał: Steryd » 01 paź 2020, 22:56

Ucz się dalej.
To jest nic innego jak osobna baza, w porywach osobny detal.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
dawidziol95
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 11
Rejestracja: 12 sie 2018, 22:24

Re: Sinutrain Obrót detalu

#3

Post napisał: dawidziol95 » 01 paź 2020, 23:16

Steryd pisze:
01 paź 2020, 22:56
Ucz się dalej.
To jest nic innego jak osobna baza, w porywach osobny detal.
Łatwiej by było gdybyś mi powiedział czy programowo jestem w stanie obrócić detal aby obrobić tą część, która była we wrzecionie, łatwiej udzielić rady i napisać czy można i ewentualnie w jaki sposób, a komentarz "ucz się dalej" wiele nie wnosi. Uczę się nowego sterownika i z toczeniem styczności nie miałem dlatego pytam


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2213
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Sinutrain Obrót detalu

#4

Post napisał: Steryd » 02 paź 2020, 08:12

Programowo- po co Ci to? Przecież tego co jest we wrzecionie i tak nie będzie widać.
Robisz osobny program na drugą stronę i tyle. W CAMie masz osobną bazę maszynową i robisz co chcesz, a tutaj robisz ,,tak jak na maszynie" więc w praktyce dwie osobne obróbki połączone bazą przejściową, chyba że masz przechwyt, to robisz na raz, ale i tak nie obracasz, tylko jedziesz w drugą stronę, też z bazą przejściową.
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „G-CODE - programowanie”