Sinutrain Obrót detalu
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Sinutrain Obrót detalu
Cześć, mam następujący problem pisze kod pod obróbkę wałka, który muszę z konieczności obrobić w dwóch zamocowaniach. W pierwszym zamocowaniu mam obrobione to co chciałem i teraz pytanie jak ten detal obrócić aby teraz część obrobiona była we wrzecionie, a część zamocowana mogłaby być obrabiana. Dodam tylko, że detal nie będzie wykonywany na maszynie, a mi zależy tylko na napisaniu kodu, który po obróbce w symulatorze da mi wybrany detal
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Re: Sinutrain Obrót detalu
Łatwiej by było gdybyś mi powiedział czy programowo jestem w stanie obrócić detal aby obrobić tą część, która była we wrzecionie, łatwiej udzielić rady i napisać czy można i ewentualnie w jaki sposób, a komentarz "ucz się dalej" wiele nie wnosi. Uczę się nowego sterownika i z toczeniem styczności nie miałem dlatego pytam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Re: Sinutrain Obrót detalu
Programowo- po co Ci to? Przecież tego co jest we wrzecionie i tak nie będzie widać.
Robisz osobny program na drugą stronę i tyle. W CAMie masz osobną bazę maszynową i robisz co chcesz, a tutaj robisz ,,tak jak na maszynie" więc w praktyce dwie osobne obróbki połączone bazą przejściową, chyba że masz przechwyt, to robisz na raz, ale i tak nie obracasz, tylko jedziesz w drugą stronę, też z bazą przejściową.
Robisz osobny program na drugą stronę i tyle. W CAMie masz osobną bazę maszynową i robisz co chcesz, a tutaj robisz ,,tak jak na maszynie" więc w praktyce dwie osobne obróbki połączone bazą przejściową, chyba że masz przechwyt, to robisz na raz, ale i tak nie obracasz, tylko jedziesz w drugą stronę, też z bazą przejściową.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!