witam znalazłem maszynke z sinumerikiem 810M z 92roku sterowanie i nie mam możliwosci sprawdzić czy sterowanie:
ma możliwość wykonywania programu w 3 osiach jednoczesnie?
czy ma możliwość transmisji programu z komputera do sterownika przez port i wykonywać go gdy program jest za duzy poprzez komunikacje rs komputera z sterownikiem.
sinumerik 810M czy jest możliwość transmisji programu...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Pracowałem na sterowaniu 810ME i sterowałem 5 osiami jednocześnie ( dwa wrzeciona )
własnie przez problemy z brakiem pamięci na programy obróbcze została zmodernizowana na 840d ale z tego co pamiętam była możliwość obróbki z laptopa przez RS za pomocą programu PCIN . Mam książkę do programowania tej maszynki jak byś chciał ale musiał bym zeskanować
własnie przez problemy z brakiem pamięci na programy obróbcze została zmodernizowana na 840d ale z tego co pamiętam była możliwość obróbki z laptopa przez RS za pomocą programu PCIN . Mam książkę do programowania tej maszynki jak byś chciał ale musiał bym zeskanować
-
-
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Z tego co mi wiadomo, to w starszych wersjach sinumerika 810M ta funkcja nie byla aktywna ( byc moze serwis Siemensa potrafi ja uaktywnic). Nowsze wersje mialy mozliwosc jej ustawienia poprzez ustawienie danych maszynowych.
Taka odpowiedz otrzymalem kilka lat temu od serwisanta z Siemensa kiedy zadalem mu takie samo pytanie. Niestety sterownik na ktorym pracowalem nie mial takiej mozliwosci i musialem pozostac przy krotkich programach.
Taka odpowiedz otrzymalem kilka lat temu od serwisanta z Siemensa kiedy zadalem mu takie samo pytanie. Niestety sterownik na ktorym pracowalem nie mial takiej mozliwosci i musialem pozostac przy krotkich programach.