SINUMERIK 810D TRANSFER DANYCH

Dyskusje na temat systemu Sinumerik
Awatar użytkownika

gelo
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 943
Rejestracja: 01 kwie 2006, 22:08
Lokalizacja: Wroclaw
Kontakt:

#11

Post napisał: gelo » 15 lut 2013, 13:59

Parametry transmisji musza byc takie same, tzn: boudrate, parity, itp ale nr COM zalezy tylko od tego ile portow masz do dyspozycji w urzadzeniach i do ktorego masz podpiety kabel. W sinumeriku 810D, jezeli masz np MNC100.2 - do dyspozycji sa dwa porty COM. Wychodzi na to ze kabel masz podpiety do drugiego.


>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<

Tagi:


Rodzer
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 46
Rejestracja: 24 lip 2007, 21:10
Lokalizacja: -== HELL ==-

#12

Post napisał: Rodzer » 19 lut 2013, 20:02

Ważny jest tez transfer danych z jaką prędkością masz ustawiony ;)


bnt
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2020, 18:48

Re: SINUMERIK 810D TRANSFER DANYCH

#13

Post napisał: bnt » 06 maja 2020, 07:42

Temat stary, ale podłącze się.
A jak postąpić kiedy mam brak komunikacji z NCK i zatrzymuje się na ekranie powitalnym? Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”