Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
cncautomatic
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 22 lip 2020, 19:00

Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#1

Post napisał: cncautomatic » 22 lip 2020, 19:16

witam wszystkich
mam problem z tokarka cnc na Siemens 810D,padła bateria
wgrałem PLC i NC które uzyskałem z serwisu
ale mam problem z osią X która nie mierzy połowy ze srednicy tylko mierzy tak jak oś Z
gdy przystawie czujnik zegarowy to mierzy setka po setce nie mierzy połowy
coś widocznie jest jeszcze nie ustawione w parametrach ,Pomocy




LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#2

Post napisał: LABEL » 22 lip 2020, 20:59

Pewnie mierzy w promieniu trzeba ją przestawić na pomiar średnicy ale to raczej w programie obróbki komenda DIAMON.
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


Autor tematu
cncautomatic
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 22 lip 2020, 19:00

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#3

Post napisał: cncautomatic » 22 lip 2020, 21:46

dzieki spróbuje czyli na poczatku programu w iso pisac DIAMON to juz cały program poleci i bedzie liczyc po srednicy ?


LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#4

Post napisał: LABEL » 22 lip 2020, 23:10

Tak to komenda modalna .
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


gozdd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 658
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#5

Post napisał: gozdd » 23 lip 2020, 07:39

Jest to do ustawienia w parametrach. W programie możesz niby dopisywać, ale co jak będziesz chciał na szybko coś z MDI zrobić albo z korbki? Będziesz dopisywał za każdym razem?
Parametry 20100 i 27100 jak się nie mylę.


Autor tematu
cncautomatic
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 22 lip 2020, 19:00

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#6

Post napisał: cncautomatic » 23 lip 2020, 11:12

pod parametrami 20100 i 27100 mam takie dane Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Krzycho_Wporzo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 266
Rejestracja: 05 wrz 2013, 10:08
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#7

Post napisał: Krzycho_Wporzo » 23 lip 2020, 14:40

MD 20360: $MC_TOOL_PARAMETER_DEF_MASK, Bit 0 aktywny- wybór selektem.
P_20200723_143046_1.jpg
Znane są ty­siące spo­sobów za­bija­nia cza­su, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Albercik


Autor tematu
cncautomatic
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 22 lip 2020, 19:00

Re: Sinumerik 810D po wgraniu PLC i NC

#8

Post napisał: cncautomatic » 31 lip 2020, 00:27

problem rozwiązany parametrem 20150(28) była 1 zmieniłem na 2 i odrazu pojawiło sie na pulpicie przy osi X fi i teraz mierzy srednicowo ,
pozdr

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”