Sinumerik 810
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Sinumerik 810
Mam takie Pytanie.. czy sterowanie, konkretnie sinumerik 810D jest osobne dla tokarek a osobne dla frezarek..czy jest to tylko gdzieś blokowane przez producenta lub sprzętowo... czy jeszcze inaczej.
Tokarka TAE 45N
Zamieniłem komputer z CCU 1 ver seftware 1.5, na CCU 2 ver 3.3.42..i MMC103 czy jest możliwość że ,to od frezarki,?bo wygląda na to , że cykle toczenia nie są aktywne, tylko poprostu są.. Programowanie dialogowe jest tylko jakby dla frezarki..symulacja pokazuje osie XYZ . a nie tylko XZ..
Tokarka TAE 45N
Zamieniłem komputer z CCU 1 ver seftware 1.5, na CCU 2 ver 3.3.42..i MMC103 czy jest możliwość że ,to od frezarki,?bo wygląda na to , że cykle toczenia nie są aktywne, tylko poprostu są.. Programowanie dialogowe jest tylko jakby dla frezarki..symulacja pokazuje osie XYZ . a nie tylko XZ..
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Re: Sinumerik 810
No że są cykle do frezarki i tokarki inne, to oczywista sprawa, chodzi mi o to jak sprawdzić,czy w moim sterowaniu są one ,,odblokowane lub aktywne,,nie wiem jak to nazwać.
Bo widzę np cykle 95.. mogę wprowadzać dane typu ap,czy zew, czy wew..itd.
Tylko nie działają.
Bo widzę np cykle 95.. mogę wprowadzać dane typu ap,czy zew, czy wew..itd.
Tylko nie działają.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: Sinumerik 810
To, czy ten system obsługuje tokarkę czy frezarkę definiuje się w parametrach maszyny.
Próbowałeś wgrać w nowy system backup że starego CCU?
Pozdrawiam.
Próbowałeś wgrać w nowy system backup że starego CCU?
Pozdrawiam.