rysunek wykonawczy ceownika

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
Pabloss
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 50
Rejestracja: 30 wrz 2010, 22:02
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

rysunek wykonawczy ceownika

#1

Post napisał: Pabloss » 19 lut 2011, 22:59

witam,
chce wykonac dwa otwory w ceowniku C100, jak poprawnie to narysowac na rysunku wykonawczym? wystarczy podac wspolrzedne otworow i dlugosc ceownika oraz odnosnik do normy czy trzeba wymiarowac caly ceownik ? Dla ulatwienia zrozumienia mojego problemu rysunki obu wersji.

ObrazekObrazek



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5607
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#2

Post napisał: WZÓR » 20 lut 2011, 10:19

Obie wersje są OK. :smile:
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


Zdolny1989
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 141
Rejestracja: 30 lip 2009, 21:56
Lokalizacja: Podkarpacie

#3

Post napisał: Zdolny1989 » 20 lut 2011, 20:45

podajesz tylko jaki to jest ceownik z normy i na rysunku współrzędne otworu i dł. teownika.

jakbyś podał wymiary szczegółowe ceownika to oznaczałoby że ktoś musi taki ceownik wyfrezować, a ty zakładasz że go kupisz.


Autor tematu
Pabloss
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 50
Rejestracja: 30 wrz 2010, 22:02
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

#4

Post napisał: Pabloss » 22 lut 2011, 21:55

jakbyś podał wymiary szczegółowe ceownika to oznaczałoby że ktoś musi taki ceownik wyfrezować, a ty zakładasz że go kupisz.
tak wlasnie myslalem dzieki za odpowiedzi

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”