RYSUNEK TECHNICZNY
co powinien zawierać?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: RYSUNEK TECHNICZNY
A co to za gówno?
Chciałem otworzyć obrazek, to mi go "zapisało w kolekcji"...
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 8
Już sama nazwa domeny jest kiepska 
Dodane 58 minuty 48 sekundy:
Już wiem! Znalazłem. Mój program sam generuje tabelę zagięć wraz z promieniami oraz tabelę tkzw lista części. Także nie muszę się bawić w jakieś opisywanie jaki promień itp. jedynie wymiary zewnętrzne już

Dodane 58 minuty 48 sekundy:
Już wiem! Znalazłem. Mój program sam generuje tabelę zagięć wraz z promieniami oraz tabelę tkzw lista części. Także nie muszę się bawić w jakieś opisywanie jaki promień itp. jedynie wymiary zewnętrzne już
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Nie rozumiem. Normalna wyszukiwarka, tylko że od microsoftu a nie od google.
Jeśli wolisz google: https://www.google.pl/search?q=sheet+metal+drawing i kliknąć zakładkę "grafika". Tam jest pełno przykładowych rysunków, o które pytał autor tematu.
Dodane 37 minuty 10 sekundy:
Rysunek można narysować w różny sposób. Może on wyglądać np. tak:

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Nie. to jest jakieś bolszewickie gówno, które za mnie decyduje co zrobić.
Jak pisałem, zamiast wyświetlić obrazek, założyło mi "kolekcję", której nie mogę usunąć, pomimo że nie jestem u nich zalogowany.
Mój komputer jest mój i nie życzę sobie żeby ktokolwiek cokolwiek na nim robił bez mojej zgody, nawet jeśli to Microsoft, a może i przede wszystkim dlatego.
To Ty wkleiłeś ten trefny link, więc do Ciebie mam pretensje o to co się stało.
-
- Posty w temacie: 3
"bolszewickie gówno". Hahahaha. Dobre.
Nie będę Cie uczył obsługi wyszukiwarki. Ja też nie jestem tam zalogowany, a u mnie działa normalnie.
Jeśli bing Ci nie pasuje, to go nie używaj i po problemie.
Nie będę Cie uczył obsługi wyszukiwarki. Ja też nie jestem tam zalogowany, a u mnie działa normalnie.
Jeśli bing Ci nie pasuje, to go nie używaj i po problemie.
-
- Posty w temacie: 1
Dla prasy krawędziowej rysunek przygotowujesz tak: w pełni wymiarujesz gotowy detal i dodajesz informację lub szkic z wymiarami dla arkusza w rozwinięciu a jego wymiary wynikają już z przeliczenia promieni gięcia (tak by wiedzieć jaki arkusz wykroić)FRG pisze: ↑05 sty 2025, 14:31Witam. Mam zrobiony prosty projekt pozaginanej blachy oraz jej rozwinięcie.
Jak powinien wyglądać taki rysunek techniczny dla operatora pracy krawędziowej? Czy wystarczą tylko wymiary zewnętrzne? No bo przecież operator musi ustawić zderzak na odpowiednią odległość. I ta odległości bierze się jak dobrze rozumiem z osi gięcia?
I czy na rysunku powinno się wymiarować od takich osi do krawędzi detali? Może macie jakieś przykładowe rysunki?