Różnica zdań na temat cen :)

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 26

Post napisał: mc2kwacz » 19 sie 2014, 23:20

pioterek pisze:No nie, a... myślałem, że się doczekam instrukcji jak się robi noże a tu... Na luzie. Czy ten kfacz musi tak kłapać...
Do deski od klozetu też potrzebujesz instrukcji, jak podnieść? :lol:
IMPULS3 pisze:Yyyyyyy, ale piszesz o swoich wyrobach których to też nikt nie widzi czy Kamara? :) Bo Kamar to chociaż zdjęcia pokazuje a znając jego podejście tu na forum to choćby program do obróbki tego nożyka dało by sie wysępić a tym samym sprawdzić na odległość czy przypadkiem nie ma setki błędu.:) I jak tak śledzisz jego poczynania to powinieneś zauważyć że nie było problemu z tym aby Go odwiedzić więc chyba znów teoretyzujesz. :)
Po pierwsze nie mieszam pracy zawodowej z forami, nie zamieszczam żadnych zdjęć zawodowych na forach a na forum cnc jestem mechanicznym amatorem. Gdybym uważał się za zawodowca i specjalistę od mechaniki, to bym się tu nie wydurniał, jak niektórzy ;)
IMPULS3 pisze:Innym tematem jest to że prawie 100% zdjęć w galerii tego forum mozna by według Twojego podejścia uznać za nie warte uwagi bo przecież co to jakaś tam frezareczka czy kawałek obrobionego metalu.... Dobrze ze sponsor i użytkownicy uważają inaczej :)
? Ja myślę tak samo w stosunku do innych amatorów, którzy przeżywają swoje walki, wzloty i upadki. To jest fajne i budujące obserwować, jak się ludzie rozwijają, często nie mając podstawowych środków. Ale, powtarzam, jeśli się jest prawdziwym zawodowcem, to trzeba trzymać klasę w temacie tego zawodowstwa. Przynajmniej wypada, jeśli się za takiego uważa.
A jak się już chwalić to nie byle czym, jakimś otwieraczem do piwa z zadziorami ;)
Jak się wzorować to na czymś co może być wzorem a nie na... szkoda gadać. Wzór to coś co jest zrobione tak, że lepiej się niemalże nie da. Ciekawe co powiedziałby ktoś odbierając tak wykonany trzonek wysyłkowo z jakiegoś poważnego sklepu. Chyba nie muszę wyszczególniać tego co na dokładnym zdjęciu widać?

Jeszcze raz - bardzo fajnie że sobie człowiek trzonki robi. I bardzo fajnie że jest z nich zadowolony bo sprawdzają się. ALE jeśli się już to pokazuje, to wypadałoby, jeśli nie z szacunku do oglądających, to z szacunku do samego siebie, uczynić to przyjemnym dla oka i porównywalnym z CZYMKOLWIEK sklepowym. W końcu to nie żadna mecyja.

Tagi:

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: skoczek » 20 sie 2014, 00:30

mc2kwacz pisze:Skoczek, fakty niestety mówią same za siebie. Wśród poważnych naukowców (mam na myśli fizyków, biologów), takich którzy popychają świat do przodu, tych wierzących jest jak na lekarstwo. Wnioski narzucają się same, moim zdaniem ;)

Ja tego co powiedziałem i 10 razy powtórzę, nie powiedziałem w Twoim kierunku, tylko Ty sam z własnej woli stanąłeś na drodze tych słów.
To żeś chłopie trafił jak kulą w płot :D.
Z wykształcenia jestem fizykiem (MIERNYM fizykiem :D).
Te Twoje "fakty" o których piszesz to żeś wyssał sobie z palca. Wybierz się z tego swojego zadupia do jakiegoś ośrodka badawczego, to Ci się wizja świata może choć deka odmieni.
Dobrze chociaż że w powyższym swoim wywodzie dodałeś "moim zdaniem".

Tak swoją drogą to jakiś czas temu myślałem że też jesteś jakimś fizykiem (biednym niedocenionym doktorkiem który w akcie rozpaczy musi na forum "kowali" podbudować własne EGO) ale wyprowadziłeś mnie z błędu bo gdzieś się pochwaliłeś że jesteś "MEGA elektronikiem" który nadal potrzebuje podbudować własne EGO :D.

Pozdrowienia!
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: mc2kwacz » 20 sie 2014, 01:42

Z wykształcenia jestem fizykiem (MIERNYM fizykiem :D ).
Nie mam żadnych podstaw, żeby to kwestionować :)
I nie ma żadnej opcji, żebym ruszając się z W-wy nie trafił do większego "zadupia", w granicach Polski.

Awatar użytkownika

spol
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: spol » 20 sie 2014, 02:45

mc2kwacz pisze:ALE jeśli się już to pokazuje, to wypadałoby, jeśli nie z szacunku do oglądających, to z szacunku do samego siebie, uczynić to przyjemnym dla oka

Kamar moze zamów ze dwie panienki z agencji i postaw w toplesie na tle Poreby czy TUCa z tymi nożykami w rękach. I dla oka przyjemniejsze to bedzie i dla internetów łagodniejsze , ew. na scianie jakies logo to pod reklame podciągniesz ;)
Jak to sie nie da ?

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 69
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 sie 2014, 06:03

mc2kwacz pisze:]ALE[/b] jeśli się już to pokazuje, to wypadałoby, jeśli nie z szacunku do oglądających, to z szacunku do samego siebie, uczynić to przyjemnym dla oka .
Ty od momentu urodzenia jestes tak bezdennie głupi, czy tak jak nóż, powstawało to etapami ?
Moje zdjęcia przedstawiają rzeczywistość jaka by nie była, ty możesz do każdej fotki zakładać garnitur kościołowy :)

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: pioterek » 20 sie 2014, 09:55

Ten co mu się coś z klozetem skumało jest u mnie zafajkowany "ignoruj", i tylko wydają się niepotrzebne cytaty jego wypocin oraz odpowiedzi na nie. I zaczyna być milej w temacie.

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 sie 2014, 12:57

spol pisze: Kamar moze zamów ze dwie panienki z agencji i postaw w toplesie )
Panienki, toples - i od jutra jestem bezdomny :)

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 16

Post napisał: ma555rek » 20 sie 2014, 13:13

kamar pisze:od jutra jestem bezdomny
na obozie najlepszą panienkę wyrwał ??nam?? gość koło 50siątki.
Kto wie może warto jeszcze coś zrobić??
Pasjonat

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: mc2kwacz » 20 sie 2014, 13:17

kamar pisze:Moje zdjęcia przedstawiają rzeczywistość jaka by nie była, ty możesz do każdej fotki zakładać garnitur kościołowy :)
I dlatego właśnie Twój nóż wygląda 3x gorzej od wzgardzonego chinola z eBay. Do chinola przynajmniej kłaki ze szmaty podczas wycierania się nie będą czepiały i od samego patrzenia skaleczyć się nie można. :)
Nie lepiej było zostać przy spawaniu ogrodzeń? :razz: Zamiast utwierdzać świat o dziadostwie polskiego drobnego przemysłu?

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 sie 2014, 13:41

ma555rek pisze: Kto wie może warto jeszcze coś zrobić??
A gdzie napisałem że nie warto ? :) Wsio wazmożna z astarożna.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”