No przepraszam, nie ja cytowałem Salomona
To nie jest obsesja na punkcie religijnym, tylko reakcja na cały pakiet składający sia na polską mentalność, którego elementy ze sobą współgrają i wzmacniają się nawzajem: religijność, socjalizm, wstecznictwo, brak inicjatywy, pochwała przeciętniactwa, średniactwa i pierdołowatości pod płaszczykiem skromności. Jednym słowem - MIERNOTA. Do tego dochodzi częsta bezinteresowna zawiść na bazie zazdrości.
Skoczek, fakty niestety mówią same za siebie. Wśród poważnych naukowców (mam na myśli fizyków, biologów), takich którzy popychają świat do przodu, tych wierzących jest jak na lekarstwo. Wnioski narzucają się same, moim zdaniem
Ja tego co powiedziałem i 10 razy powtórzę, nie powiedziałem w Twoim kierunku, tylko Ty sam z własnej woli stanąłeś na drodze tych słów.
[ Dodano: 2014-08-18, 23:05 ]
kamar pisze:dawca87 pisze:Kamar. Napisz na pw ile bys chciał za taki nożyk. .
Nie ma takiej opcji

Własnoręcznie robione są bezcenne już

Tak się właśnie tworzy mity - przez unikanie poddania się ocenie.
Zupełnie bez niczyjej sugestii i zaproszenia, Wielki Kowal pochwalił się jak to swoimi cacuszkami trzaska noże składane, przy których wszystkie inne trzonki robią w gacie. Ze świadomym lub podświadomym zamiarem pogrubienia sobie aureoli lub dodania kolejnego pierścienia

Punk drugi - boskość - przez nieosiągalność i niedostępność. O jakości trzonków spod Kozienic tylko legendy będą krążyły.
Tłum cmoka, klaszcze i bije pokłony. Światło powoli przygasa. Tron Wielkiego Kowala zasnuwa mgła niedostępności.
Koniec sceny