Rover C 6.50

Dyskusje dotyczące maszyn Biesse Rover

Autor tematu
Frekcnc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 6
Rejestracja: 04 mar 2017, 21:13
Lokalizacja: Norwegia

Rover C 6.50

#1

Post napisał: Frekcnc » 04 mar 2017, 21:31

Mam problem z oznaczeniem narzedzia w magazynie. Sprawa wyglada tak iz narzedzie zostalo pobrane z magazynu przez wrzeciono lecz w magazynie jest oznaczone jako nie pobrane. W tym momencie nastepuje konflikt nie mozna zdac narzedzia spowrotem do magazynu. Czy jest mozliwe by oznaczyc manualnie narzedzie w magazynie ze zostalo pobrane czy musze je wymazac z wrzeciona i recznie wypiac i wlozyc spowrotem do magazynu



Tagi:


boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 93
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

#2

Post napisał: boro76 » 04 mar 2017, 22:19

Trzeba wymazać z wrzeciona, wypiąć ręcznie i włożyć do magazynu


Autor tematu
Frekcnc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 6
Rejestracja: 04 mar 2017, 21:13
Lokalizacja: Norwegia

#3

Post napisał: Frekcnc » 05 mar 2017, 08:01

Ok dzieki tez tak myslalem, z wrzeciona wymazalem tyle ze maszyna nie chce wypiac narzedzia recznie.


boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 93
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

#4

Post napisał: boro76 » 05 mar 2017, 12:52

Narzędzie z wrzeciona ręcznie wyjmiesz tylko przełączeniu w tryb manualny (ręcznym) (przycisk przy wrzecionie)


Autor tematu
Frekcnc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 6
Rejestracja: 04 mar 2017, 21:13
Lokalizacja: Norwegia

#5

Post napisał: Frekcnc » 05 mar 2017, 18:35

Ok. Temat opanowany. Dzieki za pomoc faktycznie wystarczylo wyjac narzedzie z wrzeciona zaladowac recznie do mag. Zresetowac wrzeciono


Piotr227
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 16
Rejestracja: 17 lut 2017, 17:34
Lokalizacja: Sokołów Podlaski

#6

Post napisał: Piotr227 » 10 mar 2017, 08:17

Lub wystarczyło w Konfiguracji magazynu aktywować obecność danego narzędzia we wrzecionie.


Autor tematu
Frekcnc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 6
Rejestracja: 04 mar 2017, 21:13
Lokalizacja: Norwegia

Re: Rover C 6.50

#7

Post napisał: Frekcnc » 21 cze 2019, 11:12

Mam problem z moim roverem C6.50 a mianowicie nie trzyma poz na osi Z. Dwa dni temu zauważyłem różnice 1.6mm skorygowalem w parametrach maszyny po 48godz pracy maszyna podniosła się o 6mm. Sprawdziłem przekładnie pasowa na osi Z wszystko wygląda ok. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać niezgodności sądzę że jest to jakaś mechaniczna


boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 93
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Rover C 6.50

#8

Post napisał: boro76 » 21 cze 2019, 12:37

Jak nie masz luzów na mocowaniu osi to sprawdź krańcówkę do której zeruje się oś Z. Jak jest poluzowana , lub się dobrze nie załącza to po wyzerowaniu zawsze będziesz miał inna pozycje zerową na osi i bieda takie różnice. Wtedy możesz mieć również problemy z pobieraniem narzędzi z magazynu, bo wrzeciono będzie zjeżdżało za nisko lub za wysoko przy pobieraniu.


Autor tematu
Frekcnc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 6
Rejestracja: 04 mar 2017, 21:13
Lokalizacja: Norwegia

Re: Rover C 6.50

#9

Post napisał: Frekcnc » 21 cze 2019, 15:56

Sprawdziłem krańcówkę jako pierwsza wygląda na ok, zwłaszcza iż maszyna zgubiła poz. Podczas produkcji, krańcówka raczej by była gdyby się to działo po wyzerowaniu maszyny

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Biesse Rover”