Rendering i 2 problemy
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 7
Nie chce mi sie wierzyć aby cad się aż tak mocno zmienił od wersji 2004 do 2007. Jeśli naprawdę nie masz tak jak zostało już opisane, czyli narzędzia-opcje-ekran-kolory to najprostszą metodą na sprawdzenie tego jest włączenie pomocy i wpisanie w indeksie - ekran. Tam będzie wytłumaczone wszystko czarno na białym.
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 7
Prawdę mówiąc moje pomysły się już kończą ale jest jeszcze jedno wyjście. Kiedyś bardzo dużo robiłem w 3D i przy renderowaniu dla lepszego efektu robiłem otwarty sześcian, taką scenę dla przedmiotu modelowanego. W twoim przypadku wystarczy zrobić ekran kwadratowy czy też prostokątny i umieścić go za przedmiotem (teraz będziesz mógł nadać mu dowolny kolor).
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Witam
Niestety w pracy mamy AC od 2007do 2009 ale same LT no i niestety w LT nie ma rendowania a tak poza tym to reszta bez zmian opcje i inne pierdoły są tylko trochę inaczej ułożone mogę sprawdzić koledze ewentualnie jeszcze na AC 2006 czy jest wybór tego koloru ale czy to coś koledze da
[ Dodano: 2008-08-11, 18:17 ]
hej widok AC 2004

Niestety w pracy mamy AC od 2007do 2009 ale same LT no i niestety w LT nie ma rendowania a tak poza tym to reszta bez zmian opcje i inne pierdoły są tylko trochę inaczej ułożone mogę sprawdzić koledze ewentualnie jeszcze na AC 2006 czy jest wybór tego koloru ale czy to coś koledze da

[ Dodano: 2008-08-11, 18:17 ]
hej widok AC 2004

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Witam
nodnod doszedłeś juz do koloru widziałem AC 2008 i tam też jest kolor do zmiany rendowania masz tu podgląd ekranu jest on trochę inaczej ułożony jak w AC 2000 czy 2004 ale jest mozliwość
Pozdrowionka
W razie w pytaj jak będę umiał to odpowiem
nodnod doszedłeś juz do koloru widziałem AC 2008 i tam też jest kolor do zmiany rendowania masz tu podgląd ekranu jest on trochę inaczej ułożony jak w AC 2000 czy 2004 ale jest mozliwość

Pozdrowionka

W razie w pytaj jak będę umiał to odpowiem

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Łuki31 to co pokazałeś akurat nie jest odpowiedzialne za tło podczas renderingu. Niestety Autodesk nie kultywuje sprawdzonych starych metod z poprzednich wersji programów i musimy sami dochodzić niektórych rzeczy na nowo.
Kendy ja żeby zrobić białe tło podczas renderingu tworze bryłę (dużą np prostopadłościan cienkościenny lub połowa cylindra) która będzie tłem obiektu i w właściwościach materiałów tworząc nowy materiał, przypisuje mu odpowiednie parametry.
Typ: - zaawansowane
otoczenie: - biały
połysk: - 0
pochłanianie: - 0
odbicie: - 100
pozostałe parametry default lub 0
Pozdrawiam
Kendy ja żeby zrobić białe tło podczas renderingu tworze bryłę (dużą np prostopadłościan cienkościenny lub połowa cylindra) która będzie tłem obiektu i w właściwościach materiałów tworząc nowy materiał, przypisuje mu odpowiednie parametry.
Typ: - zaawansowane
otoczenie: - biały
połysk: - 0
pochłanianie: - 0
odbicie: - 100
pozostałe parametry default lub 0
Pozdrawiam