Re:Klopp uw 5s, Błedy philips 432

Maszyna nie może sie włączyć

Dyskusje o frezarkach typu Deckel

Autor tematu
banar2
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 6
Rejestracja: 30 lis 2010, 17:48
Lokalizacja: marek

Re:Klopp uw 5s, Błedy philips 432

#1

Post napisał: banar2 » 12 wrz 2018, 06:48

Witam
Posiadam frezarke 3 osiową na sterowaniu philips 432 i nie moge jej rano włączyć bo wyskakują błedy i nie może sie ruszyć w osi x. Może miał ktoś podobny przypadek? I co może być tego przyczyną? Maszyna nie stoi na krańcówkach

Błedy wyświetlają sie po niemiecku
04 max. Schleppabstand uberschritten
01 cnc fehler
05 not aus von der maschine
E35 beriebsbereit vorschubregler fehlt
E42 x modul btb fehlt

Prosze o pomoc
Załączniki
IMG_20180827_112726.jpg
IMG_20180827_112752.jpg
IMG_20180907_180136_1.jpg




lepi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 181
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: Re:Klopp uw 5s, Błedy philips 432

#2

Post napisał: lepi » 12 wrz 2018, 09:37

Zbyt duży błąd uchybu serwa. Reszta to błędy pochodne.


Autor tematu
banar2
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 6
Rejestracja: 30 lis 2010, 17:48
Lokalizacja: marek

Re: Re:Klopp uw 5s, Błedy philips 432

#3

Post napisał: banar2 » 12 wrz 2018, 12:49

Dodane 1 godzina 17 minuty 24 sekundy:
Maszyna ma liniały, może to być przyczyną że są np zabrudzone? Czy coś przy silniku?
Załączniki
IMG_20180425_085314.jpg


Wiktor57
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 49
Rejestracja: 17 kwie 2018, 11:42
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Re:Klopp uw 5s, Błedy philips 432

#4

Post napisał: Wiktor57 » 12 wrz 2018, 13:03

Jeżeli to serwa DC to może zacząć od sprawdzenia szczotek. Dalej liniały (enkodery?) ich sygnały. Czystość, ewentualne uszkodzenie przewodu itp. Jest podświetlony X więc dla tej osi trzeba szukać.


Wiktor57
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 49
Rejestracja: 17 kwie 2018, 11:42
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Re:Klopp uw 5s, Błedy philips 432

#5

Post napisał: Wiktor57 » 12 wrz 2018, 16:52

A najpierw czy są i czy nie wybite zabezpieczenia na sterowniku serwa.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarki Deckel, Maho, Aciera, Abene ”