Promień poza tolerancja

Dyskusje dotyczące programowania G-Code

Zgłoszenia konkursowe


Autor tematu
BrokeR
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 12 mar 2019, 20:49

Promień poza tolerancja

#1

Post napisał: BrokeR » 25 mar 2019, 10:07

Witam. Mam problem na fanucu. Chcę zrobić promień R25 kończący się na długości 48 i średnicy 28. Jadę cyklem zgrubnym wszystko fajnie do momentu aż nie zaczyna wybierać po drugiej stronie promienia. 3-4 razy wybierze i wywali błąd promień poza tolerancja.
Poradziłem sobie z tym rozbijając promień na 2 razy

X0Z0
G3X50Z-25R35
G3X28Z-48R25

Jednak dlaczego nie odczytuje mi G3X28Z-48 I0 K-25. Co robię źle? Załączam zdjęcie programu
IMG_20190325_073813.jpg



Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

luk_asz01
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 291
Rejestracja: 22 sty 2008, 17:12
Lokalizacja: k3n

Re: Promień poza tolerancja

#2

Post napisał: luk_asz01 » 29 mar 2019, 22:12

A kto Ci pisze takie programy?
Używasz jakiegoś Cam software?
To po pierwsze.
Po drugie na zdjęciu widać, że narzędzie jest źle zdefiniowane.
every day's a school day
Tornos ,Acramatic. Hurco. Fanuc. Mori seiki

Awatar użytkownika

Krzycho_Wporzo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 231
Rejestracja: 05 wrz 2013, 10:08
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Promień poza tolerancja

#3

Post napisał: Krzycho_Wporzo » 30 mar 2019, 09:31

Obrazek
Obrazek
Zna­ne są ty­siące spo­sobów za­bija­nia cza­su, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Albercik


Autor tematu
BrokeR
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 12 mar 2019, 20:49

Re: Promień poza tolerancja

#4

Post napisał: BrokeR » 01 kwie 2019, 13:12

luk_asz01 pisze:
29 mar 2019, 22:12
A kto Ci pisze takie programy?
Używasz jakiegoś Cam software?
To po pierwsze.
Po drugie na zdjęciu widać, że narzędzie jest źle zdefiniowane.
To nie chodzi o to ze jest zle zdefiniowane to tylko sobie tak wpisalem do symulacji.


Dzieki Krzycho pokazales mi co robilem zle. Zle przyjalem punkt na okregu. Czyli wychodzi na to ze jak rozpisalem na 2 razy to nie wyszla mi taka kula jaka docelowo miala wyjsc.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „G-CODE - programowanie”