a następnie ustalmy listę (skończoną) tematów do ustalenia... a póżniej "CHEJ M.. DO ROBOTY !!!"
jest jeszcze lepszy pomysłvegelus pisze: prowadze kolo naukowe na uczelni i moze zlapie kilku losi do pomocy
...niestety czasami trudniej je później zrozumiećromek-s pisze:Ja taż jestem za C++. Znacznie łatwiej można napisać skomplikowany algorytm w c++ niż w składni pascala.
wskaźniki w C... to kawał męskiej przygodyvegelus pisze:ak ktos wytlumaczy mi te pie.... wskazniki to moze przekonam sie do C
FLTK jest ładny... (i jest pod linuksa) - popieram... czy są do tego jakieś narzędzia do wspomagania projektowania wizualnego interfejsów ?romek-s pisze:FLTK - już o niej pisałem. Dołączyłem przykładowy ekran z kodem źródłowym.
może i słusznie (ze względu na uniwersalność)... choć wersja GOTOWA wraz ze sterownikami ograniczyła by ilość kabli... i czas doprowadzenia TEGO do działaniaromek-s pisze:markcomp77 uważam jednak, że kontroler powinien być na tyle uniwersalny, żeby podłączyć dowolny sterownik silników krokowych. Docelowo nie jestem za umieszczaniem sterownika silników krokowych w kontrolerze.
myślę... iż warto w sposób klarowny zadeklarować nasze przywiązanie do rozwiązań open source... a nawet GPL - to zjedna nam wielu zwolenników... testerów... pozwoli na popularyzacje bez żadnych ALE...romek-s pisze:Użyjmy narzędzi albo w pełni darmowych, albo komercyjnych. W drugim przypadku można zawsze znaleźć kogoś, kto skompiluje program na wersji licencjonowanej i będziemy mieli pełną wersję programu. Temat do przemyślenia.