Program g-code - ploter

Dyskusje dotyczące programowania G-Code

Autor tematu
lokerz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 14 kwie 2015, 21:03
Lokalizacja: Słupsk

Program g-code - ploter

#1

Post napisał: lokerz » 17 kwie 2015, 18:36

Witam , po raz pierwszy obsługiwałem dziś ploter na studiach , i chciałbym stworzyć jakiś swój program , jestem kompletnym laikiem- studentem 1-roku , dlatego mam pytanie czy jest takie oprogramowanie darmowe w którym bym mógl na metodzie prób i błędów symulować i sprawdzać czy mój program nie ma błędów.



Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 17 kwie 2015, 19:23

a jakim programem ploter sterowany?
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
lokerz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 14 kwie 2015, 21:03
Lokalizacja: Słupsk

#3

Post napisał: lokerz » 17 kwie 2015, 21:03

właśnie nie pamietam ale wiem ze program byl w g-code , i ze jest to ploter 3 osie (xyz) i stól nieruchomy

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7018
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#4

Post napisał: WZÓR » 17 kwie 2015, 22:31



Autor tematu
lokerz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 14 kwie 2015, 21:03
Lokalizacja: Słupsk

#5

Post napisał: lokerz » 18 kwie 2015, 10:23

wygląda dobrze , dzieki wielkie !


Robert_Pedros
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 3
Posty: 35
Rejestracja: 03 kwie 2015, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

#6

Post napisał: Robert_Pedros » 22 kwie 2015, 12:11

Rozumiem że podstawowe kody znacz? który za co jest odpowiedzialny tak?


mcnc
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 54
Rejestracja: 25 wrz 2013, 14:02
Lokalizacja: Warszawa

#7

Post napisał: mcnc » 23 kwie 2015, 14:11

Polecam zapoznanie się z jakims prostym i tanim camem typu ArtCam express. bez prblemu w 15 min bedziesz wiedział jak zrobić wszystko w 3 osiach


Robert_Pedros
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 3
Posty: 35
Rejestracja: 03 kwie 2015, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

#8

Post napisał: Robert_Pedros » 27 kwie 2015, 08:19

Co do ArtCam Express, to miałem styczność z tym programem, jest bardzo fajny i przyjemny, można wyciągać grafikę ze zdjęć. Dodatkowa zaleta to dużo tutoriali na youtube :cool:


mcnc
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 54
Rejestracja: 25 wrz 2013, 14:02
Lokalizacja: Warszawa

#9

Post napisał: mcnc » 30 kwie 2015, 08:31

no z tym że w wersji demo nie wygenerujemy żadnego kodu...


Robert_Pedros
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 3
Posty: 35
Rejestracja: 03 kwie 2015, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

#10

Post napisał: Robert_Pedros » 30 kwie 2015, 13:12

Ale symulacje można robić czy się mylę?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „G-CODE - programowanie”