problem ze złożeniem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
problem ze złożeniem
Witam. Mam plik złożeniowy i do pewnego czasu było wszystko ok, lecz w pewnym momencie złożenie przesunęło się wzgledem osi x o jakiś kąt. I teraz jak wykonuje rzuty to złożenie wychodzi przekęcone pod pewnym kątem. Czy wie ktoś jak temu zaradzić?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
No trzeba to odkrecic.
Samo sie nic nie dzieje...chyba, ze jest jakis blad programu ale raczej nie skutkuje to swobodnym obrotem w przestrzeni.
Czy zlozenie obrocilo sie w calosci wzgldem ukladu 3d?
Samo sie nic nie dzieje...chyba, ze jest jakis blad programu ale raczej nie skutkuje to swobodnym obrotem w przestrzeni.
Czy zlozenie obrocilo sie w calosci wzgldem ukladu 3d?
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Kontakt:
Prawdopodobnie zlozenie (przynajmniej jeden z jego komponentow) nie jest zablokowane wzgldem ukladu x,y,z.
Proponuje dodac 3 wiazania pomiedzy plaszczyznami uklady wspolrzednych a plaszczyznami jedngo z glownych komponentow - wowczas klikajac na tym komponencie prawym klawiszem nalezy go unieruchomic, i usunac niepotrzebne wiazania.
Trudno zgadywac co jest nie tak nie widzac zlozenia...
Proponuje dodac 3 wiazania pomiedzy plaszczyznami uklady wspolrzednych a plaszczyznami jedngo z glownych komponentow - wowczas klikajac na tym komponencie prawym klawiszem nalezy go unieruchomic, i usunac niepotrzebne wiazania.
Trudno zgadywac co jest nie tak nie widzac zlozenia...
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
dziękuje za pomoc, zrobiłem tak jak proponowałeś czyli powiązałem płaszczyznę podstawy złożenia z płaszczyzną układu współ. wczesniej tez nie wspomnialem ze chcac poruczyc elementem zlozenia przemieszczalo sie całe złozenie czego predzej nie było. jednak w tym momencie jest to dla mnie sprawą mniej ważną.
-
- Kontakt:
Przynajmniej 1 komponent zlozenia powininec byc unieruchomiony (f), najczesciej jest to korpus, podstawa, rama itd - czyli cos, wzgledem czego poruszaja sie inne elementy.
Domyslnie podczas budowania zlozenia piersza czesc do niego wstawiona jest wlasnie unieruchomiona.
Domyslnie podczas budowania zlozenia piersza czesc do niego wstawiona jest wlasnie unieruchomiona.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
-
dostałem gotowe złożenie w którym miałem wnieść pewne poprawki (poszerzyć kilka elementów). zrobilem kopie i przystapilem do pracy. wszystko bylo ok az w pewnym momencie zauwazylem ze zlozenie zmienilo kat polozenia i dodatkowo przy probie poruszenia elementami, poruszam całym złożeniem (za cokolwiek bym chwycił) . gdy odpalilem orginalny plik bylo juz to samo. wiem ze brzmi to dość dziwnie,