Problem ze złożeniem NX

katalog części

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
daros101
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 13 maja 2018, 22:11

Problem ze złożeniem NX

#1

Post napisał: daros101 » 06 lis 2018, 11:18

Witam

Mam pytanie odnośnie tworzenia złożenia w NX Siemens. Czy w programie jest jakiś katalog gotowych elementów typu śruby, podkładki itd?? Ewentualnie czy jest jakaś strona z której takie elementy można pobrać.




abcdef
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 107
Rejestracja: 11 mar 2018, 10:39

Re: Problem ze złożeniem NX

#2

Post napisał: abcdef » 06 lis 2018, 12:13

tam są. W internecie też są do ściągnięcia.
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (18.25 KiB) Przejrzano 119 razy


Autor tematu
daros101
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 13 maja 2018, 22:11

Re: Problem ze złożeniem NX

#3

Post napisał: daros101 » 06 lis 2018, 12:28

niestety tylko coś takiego się pokazuje...
Bez tytułu.png


abcdef
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 107
Rejestracja: 11 mar 2018, 10:39

Re: Problem ze złożeniem NX

#4

Post napisał: abcdef » 06 lis 2018, 12:43

to jest śruba sparametryzowana. Przeciągnij ją do złożenia i dobierz resztę parametrów(M20X2, L itd.)


Autor tematu
daros101
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 13 maja 2018, 22:11

Re: Problem ze złożeniem NX

#5

Post napisał: daros101 » 06 lis 2018, 13:58

Czyli mam się obracać w tym obszarze ?
Bez tytułu.png
Dzięki wielkie za podpowiedź ! Czy elementy takie jak kołki ustalające są gdzieś dostępne ??

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 302
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

Re: Problem ze złożeniem NX

#6

Post napisał: piocam » 07 lis 2018, 12:50

Witam

Biblioteki mogą zostać pobrane Z TĄD, jak tylko masz login i hasło :)
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


Autor tematu
daros101
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 13
Rejestracja: 13 maja 2018, 22:11

Re: Problem ze złożeniem NX

#7

Post napisał: daros101 » 07 lis 2018, 13:47

no z tym może być problem... :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”