Problem z wyzerowaniem osi X

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol

Autor tematu
Zbroja
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6

Post napisał: Zbroja » 04 kwie 2016, 11:32

Jak ja miałem problem z krańcówką, to działo mi się to samo na jednej osi, przejeżdżała na x od góry do dołu, wylatywał komunikat o przekroczeniu granic i przeciążeniu osi. Wątpie żeby u Ciebie dwie na raz poszły, ale możesz z tyłu sprawdzić czy się nie odkręciły albo czy się nie zabrudziły. Ja wymieniłem krańcówe i było ok.

Możesz jeszcze sprawdzić w szafie z elektroniką czy przypadkiem jakaś wtyczka nie jest luźna, może się tak zdarzyć od wibracji, np. podczas transportu, ja sobie to sprawadzam.

Jeśli chodzi o te baterie one są do podtrzymania pamięci, kolega wyżej napisał, że wymienia częściej, z tego co ja wiem, to je się wymienia rzadko.

Jak już je szlak trafi to masz problem, bo musi serwis przyjechać i chyba wgrać od nowa różne rzeczy na maszynę, przy wymianie baterii trzeba pamiętać, że robi się to na włączonej maszynie, na wyłączonej straci pamięć i serwis się cieszy, tak mówili mi niemcy.

Na moje jak macie maszynę z 10 lat to może być wina baterii.

Poczekaj jeszcze żeby ktoś inny się wypowiedział na forum, są ludzie co się na pewno lepiej ode mnie znają :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”