Witam.
Mam problem z obrobieniem detalu z załącznika jeśli któryś z kolegów by pomógł byłbym bardzo wdzięczny dodam, że dopiero zaczynam przygodę z 4 osią i coś słabo mi to idzie.
Pozdrawiam.
Problem z programem na 4 oś
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Zaznaczyłem na czerwono co go boli.
- Załączniki
-
- model_edit.rar
- (230.3 KiB) Pobrany 180 razy
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
- jeśli ma być to dokładnie taki element z dnem, a nie typu "rura" to będzie to ciężko zrobić na maszynie 4-osiowej
- ścianka boczna w wielu miejscach jest pochylona pod kątem mniejszym niż 90 stopni w stosunku do powierzchni walcowej dna
- co do operacji obróbki: nie możesz używać operacji 5-osiowej bez zablokowania jednej z osi, ponieważ frez odchyla się w dwóch osiach obrotowych a maszyna 4-osiowa tylko jedną...
- ścianka boczna w wielu miejscach jest pochylona pod kątem mniejszym niż 90 stopni w stosunku do powierzchni walcowej dna
- co do operacji obróbki: nie możesz używać operacji 5-osiowej bez zablokowania jednej z osi, ponieważ frez odchyla się w dwóch osiach obrotowych a maszyna 4-osiowa tylko jedną...