Problem z postprocesorem baseRoverMulticentro

Alphacam

Autor tematu
waski920
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 16 sie 2019, 07:18

Problem z postprocesorem baseRoverMulticentro

#1

Post napisał: waski920 » 16 sie 2019, 07:26

Witam,

Mam problem z postprocesorem jak w temacie baseRoverMulticentro. Otóż tworzę program, jego generowanie dobiega końca, ale nie otrzymuje żadnego pliku z kodem NC.
Na drugim komputerze generuje za pomocą tego postprocesora normalnie i programy działają na maszynie.
Zastanawiam się czy jest to problem błędnej konfiguracji czy braku jakiś plików? Czy ktoś z obecnych na forum ma pomysł, gdzie sprawdzić, lub jakie pliki skopiować z komputera na którym działa normalnie?

Pozdrawiam




boro76
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 70
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Problem z postprocesorem baseRoverMulticentro

#2

Post napisał: boro76 » 16 sie 2019, 14:15

Postprocesory napisane jako skrypty w vba lub inny języku programowania zazwyczaj są przypisane są do nazwy zarejestrowanego użytkownika i numeru licencji Alphacam do którego zostały zakupione, jeżeli druga instalacja jest zarejestrowana na innego użytkownika i ma inny numer licencji postprocesor może być tak napisany że będzie działał, ale nie będzie zapisywał plików (tak wersja demo). Zazwyczaj nie da się go w ogóle zainstalować. Wersja domowa(testowa) też nie pozwala generować plików nc jak pamiętam.


Autor tematu
waski920
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 16 sie 2019, 07:18

Re: Problem z postprocesorem baseRoverMulticentro

#3

Post napisał: waski920 » 19 sie 2019, 08:41

Dziękuję bardzo za informację. Alphacam mam w oryginalnej pełnej wersji już od paru lat i ten sam postprocesor działa ok, po prostu teraz używam też drugiego komputera, i czasem tam wygodniej mi wygenerować program. Postprocesor jest zapisany z rozszerzeniem ARP.
Na tym drugim komputerze próbuję użyć tego samego postprocesora, na tej samej licencji. Czy błąd może więc polegać na wpisaniu innej nazwy użytkownika już podczas procesu instalacji?

Albo inaczej, czy w kodzie posprocesora idzie zmienić którąś z linii, aby wprowadzić użytkownika, albo komputer z którego go generuje?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Alphacam”