[CATIA] problem z narysowaniem liny
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
[CATIA] problem z narysowaniem liny
Witam!
Proszę o pomoc. Jak w Cati narysować linę, a później jak nawinąć ją na bęben? I jak na bębnie narysować wyżłobienia pod line? podejrzewam, że ma to coś wspólnego z funkcją gwintów ale nie jestem pewien jak to zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc. Jak w Cati narysować linę, a później jak nawinąć ją na bęben? I jak na bębnie narysować wyżłobienia pod line? podejrzewam, że ma to coś wspólnego z funkcją gwintów ale nie jestem pewien jak to zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Tagi:
-
-
Nie, chodzi mi o taką zwykła line splotkową np. taką lina . Mógłbym zrobić zwykły cienki walec i nawinąć go na bęben bo to ma być tylko wizualizacja ale chce się przy okazji czegoś nauczyć. Ale nawet jeśli byłby to zwykły cienki walec to i tak nie mam pojęcia jak później nawinąć go na bęben.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-01, 21:20 ]
jeszcze raz wrzucam przykładową linę bo pomyliłem linki
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-01, 21:20 ]

-
-
Dzięki
jeśli chodzi o linę to właśnie tak zrobię jak mówisz narysuję zwykły walec. Ale czy wiesz jak później nawinąć go na bęben i krążki linowe? bo w sumie mógłbym narysować bęben od razu z liną ale później muszę go jeszcze nawinąć przez zblocze i krążki linowe (jest to złożenie mechanizmu podnoszenia suwnicy). Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Pozdrawiam

Pozdrawiam