problem z konfiguracją płytki SSK- MB2 + SSK-B03 (M542)

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

krishandwerker
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 3
Posty: 35
Rejestracja: 17 paź 2016, 21:24
Lokalizacja: Dolnośląskie

#11

Post napisał: krishandwerker » 09 kwie 2017, 11:46

NIE zainstalowalem ,a jest taka?
To juz lece na strone macha kurcgalopkiem..tylko czy znajde ?

Komputer to Dell Core 2 Duo E8500 3,16 GHz, 4GB RAM.
Mysle ze dobry.



Tagi:


dami1987
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 lis 2018, 20:23

Re: problem z konfiguracją płytki SSK- MB2 + SSK-B03 (M542)

#12

Post napisał: dami1987 » 08 lis 2018, 21:03

pltmaxnc pisze:Trzeba w Machu ustawić właściwy stan pinu enable.
Uruchom Macha i zmień w setupie na odpowiedni.


pomoże mi ktoś z odnalezieniem tej opcji .... kombinuję już jak mogę i nic ... po odłączeniu podwójnego pinu działa


pltmaxnc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1311
Rejestracja: 13 sie 2004, 13:58
Lokalizacja: warszawa

Re: problem z konfiguracją płytki SSK- MB2 + SSK-B03 (M542)

#13

Post napisał: pltmaxnc » 08 lis 2018, 21:53

Obrazek

Tak wygląda folder zmiany ustawień min. enable w Mach3.
Przy jednej linijce ENABLE jest "zielony ptaszek" (po lewej stronie).
Na obrazku powyżej jest przy ENABLE 1 , trzeba teraz kliknąć na czerwony krzyżyk po prawej stronie w tej samej linijce to zamieni się na "zielony ptaszek" i pin będzie przełączony.
miłej zabawy


dami1987
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 lis 2018, 20:23

Re: problem z konfiguracją płytki SSK- MB2 + SSK-B03 (M542)

#14

Post napisał: dami1987 » 09 lis 2018, 16:49

coś więcej może być przyczyną takiego zachowania sterowników ? powyższe nie pomaga


pltmaxnc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1311
Rejestracja: 13 sie 2004, 13:58
Lokalizacja: warszawa

Re: problem z konfiguracją płytki SSK- MB2 + SSK-B03 (M542)

#15

Post napisał: pltmaxnc » 10 lis 2018, 19:13

A jaka to jest płytka LPT ?
Jeżeli porządna fabryka to na PCB powinien być opis - do czego który pin, trzeba poszukać.
Jeżeli to chińska 5 axis board spróbuj zmienić w rubryce PIN NUMBER nr 17 na 14


dami1987
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 lis 2018, 20:23

Re: problem z konfiguracją płytki SSK- MB2 + SSK-B03 (M542)

#16

Post napisał: dami1987 » 12 lis 2018, 20:07

ssk mb2 .... piny mam ustawione tak jak wszędzie w instrukcjach

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”