problem z gwintem - solidedge

Moderator: MODERATORZY


Autor tematu
enjoy_10
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 1
Posty: 7
Rejestracja: 15 paź 2016, 16:52
Lokalizacja: Polska
    unknown unknown

problem z gwintem - solidedge

#1

Post napisał: enjoy_10 » 16 paź 2016, 12:27

Mam problem ze zrobieniem gwintu? Jeżeli zaznaczę cała długośc walca wysakuje błąd "Podane odsunięcie jest większe od długości walca" Natomiast jeżeli zaznaczę mniejszą odległośc wyskakuje błąd "Średnicy wskazanego walca nie odpowiada żaden wpis w bazie danych..." Nie mogę w ogóle wybrać rozmiaru gwintu. Czy ktoś wie jak to rozwiązać?

[ Dodano: 2016-10-16, 14:05 ]
ok, znalazlem rozwiazanie. Po prostu wpisalem złą średnicę.
(w Pomocy) W przypadku gwintów zewnętrznych średnica walca (1) musi być zgodna z wartością średnicy nominalnej w bazie danych otworów.



Tags:

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 298
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław
    unknown unknown

#2

Post napisał: piocam » 19 paź 2016, 20:17

Witam,

Jeżeli modelujesz synchronicznie, średnica początkowa walca nie ma znaczenia. Program sam ją dostosuje w zależności od wybranego przez Ciebie gwintu :)

Taka porada :P
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”