Postprocesory


wojtek10916
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 128
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Postprocesory

#11

Post napisał: wojtek10916 » 12 lip 2018, 11:14

Potrzebny model 3d maszyny i mozna zrobic symulacje, w sumie nic trudnego.
Na pierwszy raz 2 dni zeszlo oto efekt:
Obrazek




Rocol
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 60
Rejestracja: 08 lip 2017, 21:42
Lokalizacja: bychawa

Postprocesor

#12

Post napisał: Rocol » 06 lip 2019, 20:51

Czy można ściagnąć z internetu jakieś postprocesory na 4/5 osi np. Fanuc 5 axis


STELMI
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 547
Rejestracja: 23 mar 2008, 11:30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Postprocesor

#13

Post napisał: STELMI » 07 lip 2019, 13:40

móc, pewnie można, ale wg.mnie to bardzo ryzykowne, szczególnie w 4,5 osi


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1750
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Postprocesory

#14

Post napisał: Steryd » 07 lip 2019, 14:29

A fabrycznie zainstalowany Ci nie starcza?
Można?
Morzna!!!


Rocol
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 60
Rejestracja: 08 lip 2017, 21:42
Lokalizacja: bychawa

Re: Postprocesory

#15

Post napisał: Rocol » 07 lip 2019, 15:18

chcę się pobawić w czterech osiach, to co pisałem to nie 4,5 osi, tylko cztery lub pięć osi,
mam tylko tyle postprocesorów co na zdjęciu, może ktoś podpowie który mogę zastosować pod 4 osie?
Załączniki
postprocesory.jpg


wojtek10916
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 128
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Postprocesor

#16

Post napisał: wojtek10916 » 08 lip 2019, 08:33

STELMI pisze:
07 lip 2019, 13:40
móc, pewnie można, ale wg.mnie to bardzo ryzykowne, szczególnie w 4,5 osi
Jak sie nie ma pojecia co sie robi oczywiscie ze ryzykowne ale wtedy, to najlepiej nic nie robic. :lol:


wojtek10916
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 128
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Postprocesory

#17

Post napisał: wojtek10916 » 08 lip 2019, 13:43

Rocol pisze:
07 lip 2019, 15:18
chcę się pobawić w czterech osiach, to co pisałem to nie 4,5 osi, tylko cztery lub pięć osi,
mam tylko tyle postprocesorów co na zdjęciu, może ktoś podpowie który mogę zastosować pod 4 osie?
Postprocesor ci nic nie da, musisz miec wirtualna maszyne skonfigurowana.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”