jeżeli chodzi prezentacje to dla klienta to SW
ale robiąc "pokazówkę" jednak bym szedł w stronę 3DMAX
jest lepsza obsługa oświetlenia kamer i tekstur
tekstury
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
swego czasu zaglądałem i stwierdzam że to nie dla mnie.
CADy są przewidziane do projektowania wszelkich form które mają powstać w realu a 3DM jest dobry do robienia bajek i chyba nie jest programem parametrycznym co niejako dyskwalifikuje go w "realnych" zastosowaniach.
Pokarz mi firmę która projektuje swoje wyroby w 3DM od początku do końca.
CADy są przewidziane do projektowania wszelkich form które mają powstać w realu a 3DM jest dobry do robienia bajek i chyba nie jest programem parametrycznym co niejako dyskwalifikuje go w "realnych" zastosowaniach.
Pokarz mi firmę która projektuje swoje wyroby w 3DM od początku do końca.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Max to soft do wizualizacji, animacji itd.
SW to typowy program inzynierski, ale z dodatkiem do renderowania-calkiem przyzwoitym.
Standardowo do przedstawienia pracy klientowi wystarcza, a jezeli nie, to jest masa dodatkow pod SW do bardziej zaawansowanych renderingow.
Nie sadze aby ktos wydal 10tys na 3dmaxa tylko po to, by z SW exportowac igesa stepa czy inny format, i od nowa nadawac wszelkie materialy itp.
Tym brdziej, ze kazda wieksza zmiana powoduje, ze prace nalezy powtorzyc...
Oczywiscie jezeli ktos wykonuje tylko wizualizacje to max jest dobrym rozwiazaniem, nie wiem czy najlepszym bo jest wiele innych programow.
SW to typowy program inzynierski, ale z dodatkiem do renderowania-calkiem przyzwoitym.
Standardowo do przedstawienia pracy klientowi wystarcza, a jezeli nie, to jest masa dodatkow pod SW do bardziej zaawansowanych renderingow.
Nie sadze aby ktos wydal 10tys na 3dmaxa tylko po to, by z SW exportowac igesa stepa czy inny format, i od nowa nadawac wszelkie materialy itp.
Tym brdziej, ze kazda wieksza zmiana powoduje, ze prace nalezy powtorzyc...
Oczywiscie jezeli ktos wykonuje tylko wizualizacje to max jest dobrym rozwiazaniem, nie wiem czy najlepszym bo jest wiele innych programow.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
z tym się do końca nie zgodzęlenherd pisze:3DM jest dobry do robienia bajek
ale masz racje to nie cad
ja zaczynałem na 3DM i teraz SW raczej mi nie sprawia większych problemów
bildder pisze:Nie sadze aby ktos wydal 10tys na 3dmaxa
tez tak myślę tylko ja to traktuje jako zabawę i podałem to jako jeden z ciekawszych programów do renderingu 3d nie chcę nikogo przekonywać co lepsze a co gorsze