Pracuje na AXYZ
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 32
więc tak
F121 jak maszyna stanie w rogu to możesz ręcznie najechać na punkt który chcesz zapamiętać lub wprowadzić współrzędne klawiszami numerycznymi potem enter.
Przywołujesz ten punkt robiąc znowu F121 i jak maszyna stenie w swoim rogu (wykona F12) to enter i maszynka powinna pojechać do zapamiętanego punktu.
Chyba niczego nie pomieszałem
F121 jak maszyna stanie w rogu to możesz ręcznie najechać na punkt który chcesz zapamiętać lub wprowadzić współrzędne klawiszami numerycznymi potem enter.
Przywołujesz ten punkt robiąc znowu F121 i jak maszyna stenie w swoim rogu (wykona F12) to enter i maszynka powinna pojechać do zapamiętanego punktu.
Chyba niczego nie pomieszałem

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 17
Witam kolegow Axyzowiczow! Jeszcze przez kilka dni (pare tygdni?) bede zajety od switu do nocy bo przenosze warsztat do innego lokalu a jednoczesnie musze pracowac ale, jak tylko czas pozwoli, zrobie dokladny opis instalacji DNC. To trzeba zrobic porzadnie albo wcale i dlatego przeprowadze cala instalacje od nowa u siebie i opisze krok po kroku. Chetnie bym zamiescil zrzuty ekranu komputera ilustrujace kolejne czynnosci ale nie bardzo wiem jak umiescic ilustracje w poscie. Moze w mojej galerii?
Pozdrawiam wszystkich!
AndrzejJS
Pozdrawiam wszystkich!
AndrzejJS
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 32
1-robisz "print scrn"
2-otwierasz paint'a> edycja>wklej
3-zapisujesz plik jako jpg.
4- wchodzisz na np. www.wrzuta.pl i w okienku szybka wrzuta wybierasz plik z dysku i naciskasz wrzuć
5-jak już zobaczysz plik na stronie wrzuty to pod spodem masz wiecej kodów>miniatura na forum. Kopiujesz wszystko z okienka i wklejasz w poście.
I to by było na tyle
Przykład

2-otwierasz paint'a> edycja>wklej
3-zapisujesz plik jako jpg.
4- wchodzisz na np. www.wrzuta.pl i w okienku szybka wrzuta wybierasz plik z dysku i naciskasz wrzuć
5-jak już zobaczysz plik na stronie wrzuty to pod spodem masz wiecej kodów>miniatura na forum. Kopiujesz wszystko z okienka i wklejasz w poście.
I to by było na tyle

Przykład