Ups - cos nie tak z układam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Ups - cos nie tak z układam
Włanczam dzisaj maszyne a z jednego układu ida dymy, zmienilem na nowy tez sie spalił niewiem gdzie jest przyczyna silni jest dobry, zamowilem nowe ukałdy. Prawdopodobnie reszta tez sie spaliła ale niwiem dlaczego 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
opcja pierwsza zle podłączone przewody opcja druga za cienkie przewody i izolacja sie mogla nadtopić i zwarcie powstało kolejna rzecz to przegrzany układ ścieżki sie upaliły jeśli silniki pobierały dużo prądu a okład za słąby był to tak sie dzieje
jeszcze spytam jak długo chodziła maszynka na tamtym sterowniku? ps jak masz paragon to masz prawo zwrotu bądź naprawienia uszkodzonej rzeczy na wszystkie zakupione rzeczy i produkty jest roczna gwarancja nawet na kurtkę dzięki polskim przepisom konsument jest niejako szanowany
jeszcze spytam jak długo chodziła maszynka na tamtym sterowniku? ps jak masz paragon to masz prawo zwrotu bądź naprawienia uszkodzonej rzeczy na wszystkie zakupione rzeczy i produkty jest roczna gwarancja nawet na kurtkę dzięki polskim przepisom konsument jest niejako szanowany

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
maialem taki stary układ troszke przypalony podpiołem i silnik chodzi to dziwne zeby odrazu poszły 3 układy moze dlatego ze niemam bezpiecznika tylko dalej niejestem pewny ktory poszedł ten 298 czy 297 jak je sprawdzic czy sa dobre?? A mogło byc przyczyna to ze silni ma 6 przewodo podpiolem 4 i ten 5i 6 przewod nie był zaizolowany i zwarł sie z grawerką aluminiowa?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
a powiedz sprawdziłeś jakie masz napięcie na mostki ?? ja tez miałem podobną sytuacje i zmieniłem na porządne stery firmowe i mam spokój mam jeszcze jedno cwane zabezpieczenie jeżeli np przed zasilaczem na cały układ płyty głównej niema prądu to stycznik odcina zasilanie od zasilacza sterów bo mam wszystko rozdzielone na 3 fazy jak
jeszcze sprawdź czy nie mylisz kabli + i -
a tak między nami to nie oczekuj rarytasu na tych sterach
jeszcze sprawdź czy nie mylisz kabli + i -
a tak między nami to nie oczekuj rarytasu na tych sterach