A może jakieś palny budowy???
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
witam !! co do planów małej ( naprawdę małej ) tokarki to - jeżeli będzie zapotrzebowanie " społeczne " to mogę ( w miarę wolnego czasu ) metodą P Adama Słodowego zrobić coś takiego na Forum co jakiś czas np raz w tygodniu podając zdjęcia i rysunki detali . kierując się oczywiście piękną ideą " dobra wspólnego " . oczywiście część mechaniczna . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja mam zrobioną własną tokarke jest dośc prosta w budowie i można na niej uzyskać przyzwoite efekty nie posiadam jej planów ponieważ sam wymyślałem i nie zapisywałem ich. Mogę pomóc w planach budowy a także mógłbym wytoczyc rózne detale ale to na wiosne bo teraz jest za zaimno a ja nie mam ochoty marznąc na działce.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Kontakt:
pewnego razu na forum znalazłem link do strony a na niej była taka konstrukcja
- Załączniki
-
- BoltTogetherLathe.pdf
- (539.96 KiB) Pobrany 2126 razy
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Można jakieś namiary, też jestem z Grudziądza i chętnie skorzystam z pomocy przy budowie minitokareczki.enterzbigi pisze:Ja mam zrobioną własną tokarke jest dośc prosta w budowie i można na niej uzyskać przyzwoite efekty nie posiadam jej planów ponieważ sam wymyślałem i nie zapisywałem ich. Mogę pomóc w planach budowy a także mógłbym wytoczyc rózne detale ale to na wiosne bo teraz jest za zaimno a ja nie mam ochoty marznąc na działce.
Proszę o kontakt na adres maciekp5 (at) o2.pl
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
A może ktoś podjąby się budowy kilku minitokarek dla forumowiczów 
Ktoś kto ma zaplecze myślę, że mółby zbudować takie coś za rozsądne pieniądze, uzbrojenie takiej tokareczki w uchwyt i silnik we własnym zakresie bo to akurat jest proste
Natomiast zamo spasowanie suportu, uchwytu i konika wymaga i precyzji i mierników odpowiednich
Przy kilku sztukach może tu już mieć sens więć Panowie pomyślcie

Ktoś kto ma zaplecze myślę, że mółby zbudować takie coś za rozsądne pieniądze, uzbrojenie takiej tokareczki w uchwyt i silnik we własnym zakresie bo to akurat jest proste

Natomiast zamo spasowanie suportu, uchwytu i konika wymaga i precyzji i mierników odpowiednich

Przy kilku sztukach może tu już mieć sens więć Panowie pomyślcie

-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 5
moze smieszna moze nie smieszna(w kazdym badz razi jeszcze do poprawy) - projekt małej tokaeczki.
całą dokumentację mam w programie t-flex.projekt mojego autorstwa - zaden plagiat.
loze - odlew z zeliwa, reszta elementow to glownie stal.
na zdjeciach ponizej - niedokonczony projekt oraz element ktorego sa mnie jestem w stanie zrobic - odlewane łoze
całą dokumentację mam w programie t-flex.projekt mojego autorstwa - zaden plagiat.
loze - odlew z zeliwa, reszta elementow to glownie stal.
na zdjeciach ponizej - niedokonczony projekt oraz element ktorego sa mnie jestem w stanie zrobic - odlewane łoze
- Załączniki
-
- 1
- 1.JPG (44.49 KiB) Przejrzano 3489 razy
-
- 2
- 2.JPG (45.14 KiB) Przejrzano 3483 razy
-
- loze...
- 6.JPG (20.69 KiB) Przejrzano 3481 razy
-
- loze1