Klej pod łozysko
-
Steryd
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
Re: Klej pod łozysko
Ponoć loctite gwarantuje działanie do 0.2 luzu, ale nigdy nie testowałem aż takich ekstremalnych.
Nie możesz zrobić moletki? Ile tam tego luzu wyszło?
Nie możesz zrobić moletki? Ile tam tego luzu wyszło?
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
grg12
- ELITA FORUM (min. 1000)

Brzmi jak typowe zastosowanie loctite 648
Przy tak małym luzie przygotuj wszystko tak żeby dało się złożyć jednym ruchem - bo inaczej "zamarznie" w połowie
Przy tak małym luzie przygotuj wszystko tak żeby dało się złożyć jednym ruchem - bo inaczej "zamarznie" w połowie
-
ak47
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

Potwierdzam loctite. Zdarzyło mi się kiedyś otwór pod kołek ustalający przewalić o 0.1mm.
Wkleiłem ale nie ufałem i użyłem młotka, żeby sprawdzić jak to siedzi - ani drgnęło przy walnięciu zwykłym mniejszym młotkiem (może 1kg ?)
Reklamacji nie było.
Trzeba to jednak turbo szybko zrobić bo klej łapie momentalnie i nie będzie czasu na ustalenie współosiowości elementów po nałożeniu kleju. (kojarzy mi się, że po 5-10 minutach było już nie do ruszenia ręką).
Używałem chyba 638.
Na pewno będzie na karcie produktu jakie maks szczeliny dopuszcza.
Wkleiłem ale nie ufałem i użyłem młotka, żeby sprawdzić jak to siedzi - ani drgnęło przy walnięciu zwykłym mniejszym młotkiem (może 1kg ?)
Reklamacji nie było.
Trzeba to jednak turbo szybko zrobić bo klej łapie momentalnie i nie będzie czasu na ustalenie współosiowości elementów po nałożeniu kleju. (kojarzy mi się, że po 5-10 minutach było już nie do ruszenia ręką).
Używałem chyba 638.
Na pewno będzie na karcie produktu jakie maks szczeliny dopuszcza.
-
kamar
- Lider FORUM (min. 2000)

- Kontakt:
Siedem , osiem lat temu kupiłem marketową szlifierkę oscylacyjną za grosze. Talerz oscylacyjny spadał z walka, luzu było ze trzy dychy. Podklejony, chodzi do dziś.