Frezarka cnc samoróbka na stole i ramię metalowej
Problem z krańcówkami.
-
Nawrock2
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 3
Frezarka cnc samoróbka na stole i ramię metalowej
Frezarka na arduino uno grbl silniki krokowe 4Nm i sterownik DM556 . Po włączeniu zasilania wyskakuje Alarm 1 hard limid
-
bartuss1
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Frezarka cnc samoróbka na stole i ramię metalowej
bawiłem sie kiedys grbl, ale kicha bo nawet podglądu nie ma co masyna aktualnie robi, tylko jak drukarka wyslij plik i zapomnij. Po co ludzie wydają kase na arduino pod cnc to ja nie wiem, kupiłby sobie zwykła chamską płytke sterującą na usb nawet i przytroczył macha3 albo całosc na debiana na lpt i wsio na temat, po co mieszac?
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
WP Kamil
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Re: Frezarka cnc samoróbka na stole i ramię metalowej
Ja zaczynałem na grbl- sterowanie jak sterowanie, płytkę miałem, wszystko na pająku, potem sobie sama wyfrezowała płytkę do driverów silników. Jak masz graty to jest niski próg wejścia i wystarczy aktualny laptop.
Co do problemu to Kolego tak chaotycznie się wypowiadasz jakbyś pisał zapytania do googla a nie pytał na forum. Tu są ludzie, nic nie wiedzą o Twojej maszynie, albo niewiele. Problem też niewiadomo czy dopiero się pojawił po jakimś czasie użytkowania czy dopiero konfigurujesz maszynę. Trudno Ci pomóc.
Co do problemu to Kolego tak chaotycznie się wypowiadasz jakbyś pisał zapytania do googla a nie pytał na forum. Tu są ludzie, nic nie wiedzą o Twojej maszynie, albo niewiele. Problem też niewiadomo czy dopiero się pojawił po jakimś czasie użytkowania czy dopiero konfigurujesz maszynę. Trudno Ci pomóc.