List otwarty do Administratora CNC Forum
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: List otwarty do Administratora CNC Forum
Trzeba czasu, pieniędzy i chęci do poświęcenia kawałka własnego życia. 
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Przykra sprawa.
A to tak niewiele trzeba, żeby to ogarnąć. Dać admina. Posprzątać w bazie i wyłączyć możliwość zakładania kont.
Gdyby ktoś nowy chciał dołączyć można użyć innych kanałów informacyjnych i dodawać konta ręcznie.
Dodane 21 minuty 3 sekundy:
To kwestia zaufania.
po 1. Właściciel forum musiałby zastanowić się jakie szkody mogę zrobić i zabezpieczyć się. Czyli mieć zrobioną kopię wszystkiego i być gotowym do odtworzenia forum. W sumie to podstawowa umiejętność właściciela trzeba umieć przenieść forum z jednego serwera na drugi. Kiedyś takie rzeczy robiłem.
po 2. Następnie mógłby dać mi admina na forum na określony czas. Posprzątałbym, wyłączył, zostawił pulę starych kont, gdzieś tam umieściłbym informację jak można poprosić o założenie konta. Gdy zgłosi się klient ( ) zmieniam ręcznie dane jakiegoś starego konta, ustawiam hasło i odsyłam informację do klienta.
Nie mam "pod ręką" już żadnego forum, więc nie pamiętam jakie tam są możliwości nadania różnych uprawnień. Musiałbym mieć możliwość poszperania aby to jakoś zorganizować, z jednej strony w miarę prosto i z drugiej bezpiecznie dla forum. Bo to trzeba mieć zawsze ograniczone zaufanie. Tu się ktoś przymila, pokazuje że jest uczynny, a może być jakimś świrem i chcieć wszystko zniszcz, zemścić się itp...
Byłaby to taka opcja bez ingerencji w kod php forum.
po 3. Trzeba sprawdzić czy można nadać komuś uprawnienia do zakładania kont lub tylko aktywowania ich, byłoby to bezpieczniejsze. Czyli nadal można zakładać nowe konta ale te byłby bez możliwości pisania postów. Ktoś by tylko przeglądał listę kont i aktywował. Lepsza taka ręczna robota niż ręczne usuwanie tych niechcianych postów.
A to tak niewiele trzeba, żeby to ogarnąć. Dać admina. Posprzątać w bazie i wyłączyć możliwość zakładania kont.
Gdyby ktoś nowy chciał dołączyć można użyć innych kanałów informacyjnych i dodawać konta ręcznie.
Dodane 21 minuty 3 sekundy:
To kwestia zaufania.
po 1. Właściciel forum musiałby zastanowić się jakie szkody mogę zrobić i zabezpieczyć się. Czyli mieć zrobioną kopię wszystkiego i być gotowym do odtworzenia forum. W sumie to podstawowa umiejętność właściciela trzeba umieć przenieść forum z jednego serwera na drugi. Kiedyś takie rzeczy robiłem.
po 2. Następnie mógłby dać mi admina na forum na określony czas. Posprzątałbym, wyłączył, zostawił pulę starych kont, gdzieś tam umieściłbym informację jak można poprosić o założenie konta. Gdy zgłosi się klient ( ) zmieniam ręcznie dane jakiegoś starego konta, ustawiam hasło i odsyłam informację do klienta.
Nie mam "pod ręką" już żadnego forum, więc nie pamiętam jakie tam są możliwości nadania różnych uprawnień. Musiałbym mieć możliwość poszperania aby to jakoś zorganizować, z jednej strony w miarę prosto i z drugiej bezpiecznie dla forum. Bo to trzeba mieć zawsze ograniczone zaufanie. Tu się ktoś przymila, pokazuje że jest uczynny, a może być jakimś świrem i chcieć wszystko zniszcz, zemścić się itp...
Byłaby to taka opcja bez ingerencji w kod php forum.
po 3. Trzeba sprawdzić czy można nadać komuś uprawnienia do zakładania kont lub tylko aktywowania ich, byłoby to bezpieczniejsze. Czyli nadal można zakładać nowe konta ale te byłby bez możliwości pisania postów. Ktoś by tylko przeglądał listę kont i aktywował. Lepsza taka ręczna robota niż ręczne usuwanie tych niechcianych postów.
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
szopenn
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 4
przepraszam ciebie, kombinowanie jak koń pod górę. Nic nie trzeba przenosić bo ten bajzel zostanie. Opłacić serwer - groszowe sprawy przy tylu użytkownikach - ludzie chętnie rzucają na składkę, i uwolnić się od gówna. Debatujecie jak zwykle nad ch... wie czym. Dlatego macie jak macie bo nie działacie.
-
drzasiek90
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Popieram bo nie lubię jak traci się coś co funkcjonowało.
Ale nie wierzę, że admin "nagle" zmieni zdanie.
To co się dzieje to jest celowe działanie w konkretnym celu. Forum jest prywatną własnością więc może robić co chce. Nikt nie podpisywały żadnej umowy, nikt niczego nie gwarantował.
Każdy kto włożył w to forum jakąś część swojej wiedzy to zrobił to z własnej woli i nikt mu w zamian nic nie gwarantował więc nie da się niczego od admina żądać.
A widocznie ruch botów na forum jest opłacany - możliwe że z punktu klasyfikowania wyników wyszukiwań w wyszukiwarkach.
Widocznie to się bardziej opłaca niż utrzymywanie forum przyjaznego dla użytkownika.
Można by trochę adminowi porzucać kłody pod nogi ale to trochę tak jakby sąsiad mialmoretensje że budujesz ogrodzenie na swojej działce bo on tedy ma bliżej chodzić.
Ale nie wierzę, że admin "nagle" zmieni zdanie.
To co się dzieje to jest celowe działanie w konkretnym celu. Forum jest prywatną własnością więc może robić co chce. Nikt nie podpisywały żadnej umowy, nikt niczego nie gwarantował.
Każdy kto włożył w to forum jakąś część swojej wiedzy to zrobił to z własnej woli i nikt mu w zamian nic nie gwarantował więc nie da się niczego od admina żądać.
A widocznie ruch botów na forum jest opłacany - możliwe że z punktu klasyfikowania wyników wyszukiwań w wyszukiwarkach.
Widocznie to się bardziej opłaca niż utrzymywanie forum przyjaznego dla użytkownika.
Można by trochę adminowi porzucać kłody pod nogi ale to trochę tak jakby sąsiad mialmoretensje że budujesz ogrodzenie na swojej działce bo on tedy ma bliżej chodzić.
-
forestgril
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
-
WZÓR
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
WZÓR pisze:Nekrologu nie widziałem.
Na forum pojawiają się co jakiś czas śmieszne teksty reklamowe.
Może czeka aż w końcu damy sobie z tym spokój i będzie mógł odciąć ten ciągnący się za nim ogon. *
Czytałem, że jest sentyment aby zachować przeszłość w to forum włożoną. Masz jednak rację. Jakiż to problem odciąć się. A jeśli są chętni to też nie problem uruchomić nowe miejsce.szopenn pisze:Nic nie trzeba przenosić bo ten bajzel zostanie
--
* To i ja coś zareklamuję. hehehe
Z pasją i zaangażowaniem spójrz na ślady swojej drogi życia, które działają jak kompas w trudnych momentach. Pozwól przekazać sobie intuicyjne poczucie osobistej wartości, która pomoże spojrzeć na codzienność z zupełnie nowej perspektywy. Dzięki temu odkryjesz ukryte wskazówki i głębszy sens stojący za życiowymi doświadczeniami.
Ważne jest głębokie oczyszczenie energetyczne oraz harmonizacja energii. To jak porządki w domu, ale wewnątrz Ciebie. Usuń nagromadzony stres, napięcia i negatywne emocje. Następnie przywróć Swojemu ciału i umysłowi naturalny, zdrowy rytm.
Pozwól sobie zrozumieć te życiowe lekcje, dzięki czemu wyciągniesz z nich cenne wnioski na przyszłość.
Twoim głównym celem jest to, abyś na nowo odnalazł wewnętrzną równowagę i odzyskał utracony spokój. Zadbamy o to, aby Twoja energia swobodnie płynęła. Poczujesz lekkość i odzyskasz radość z życia.
I jeśli w którymś, na przykład tym momencie czujesz, że masz już po prostu dość... Jeśli w głębi duszy czujesz, że tli się w Tobie silna potrzeba zmiany, a każda komórka Twojego ciała krzyczy, że chcesz rzucić to wszystko w cholerę i w końcu odetchnąć pełną piersią...
Zrób to.
Pozwól sobie na ten krok i uwolnij się od tego, co Cię blokuje, gniecie i nie pozwala iść naprzód. Nie czekaj na idealny moment, on jest właśnie teraz. Zamknij oczy, weź głęboki wdech i powiedz na głos z pełnym przekonaniem: raz, dwa, trzy i chrzanię to! Zostaw za sobą stary bagaż i zrób miejsce na nową, czystą energię.
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ