Powtórzę tylko to co wcześniej pisałem
Dokąd zmierza świat
-
Daniu
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 7
Re: Dokąd zmierza świat
Nie no ja wysiadam.. 
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
drzasiek90
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 37
- Kontakt:
Dlaczego?
Nie chcesz bronić Rafałka i Tuska?
Na pewno na "tamtych" źródłach informacji gdzie się zaopatrują w "wiedzę" ich wyborcy są na to wszystko bardzo mądre wyjaśnienia
A
A
To połącz kropki i będziesz miał pewne.
Zresztą nie tylko to.
Tylko użyj trochę lepszej metody jak dotąd, bo tamta cię zawodzi
A tak teraz jak już patrzysz na to z perspektywy czasu i kazali by ci drugi raz po polu w masce chodzić to wyciągnąłeś jakieś wnioski czy nie?
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 68
drzasiek90 pisze:AI to ja wierzę w teorie spiskowe?
To nie teoria spiskowa tylko zwykłe fakty. Politycy do siebie dzwonią, spotykają się osobiście przy kamerach tylko głupi ludzie o nich się kłócą. Gdzie tu teoria spiskowa? To są oficjalne rzeczy, na Alasce też miałeś 2 co się dobrze bawili w swoim towarzystwie.
drzasiek90 pisze:A tak teraz jak już patrzysz na to z perspektywy czasu i kazali by ci drugi raz po polu w masce chodzić to wyciągnąłeś jakieś wnioski czy nie?
Tak samo, nie mam nic przeciwko maseczkom w sezonie grypowym, jestem za, nawet jest chyba w japonii że noszą pomimo że im nikt nie nakazuje. Polacy kaszlą bez zatykania paszczy, parskają gdzie popadnie wiec maseczki super sprawa choć nie koniecznie te jednorazowe-mogą być szmaciane. A do lasu i tak sobie poszedłem nawet jak zakazywali bo mam las blisko i bardzo go lubię.
-
kamiennik
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 5
Jak widać u nas propaganda działa dużo lepiej niż na Białorusi, tylu wypranych znaleźć w jednym miejscu to aż szczena opada, tym bardziej że większość to niby ogarnięci fachowcy.
Od początku wystarczyło zrobić jak mądre państwa. Nic za darmo, potrzebujesz zasiłek, nie ma problemu - pójdziesz do pracy musisz zwrócić, masz drogi samochód- sprzedajesz! chcesz uzbrojenie to zapłać itd. Ale jak to my polaczki pierwsi do wszystkiego, jakbyśmy mało w historii na koniec naszego pomagania fuckera dostali, albo z liścia. Niby władza zła itd, ale władza się zmienia a głupota dalej zostaje.
Głupoty nie wyleczysz.
Od początku wystarczyło zrobić jak mądre państwa. Nic za darmo, potrzebujesz zasiłek, nie ma problemu - pójdziesz do pracy musisz zwrócić, masz drogi samochód- sprzedajesz! chcesz uzbrojenie to zapłać itd. Ale jak to my polaczki pierwsi do wszystkiego, jakbyśmy mało w historii na koniec naszego pomagania fuckera dostali, albo z liścia. Niby władza zła itd, ale władza się zmienia a głupota dalej zostaje.
Głupoty nie wyleczysz.
-
jasiu...

- Posty w temacie: 51
Wujek nie żyje od dawna. Czyli mam historyków pytać, dlaczego miał bliznę po przestrzelonym płucu i czemu ta blizna powstała na początku 1946 roku? Co on tam robił? Ano trafił do polskiego wojska z klasycznego powołania. Najpierw na komisję, wyszło że zdrowy, to go powołali. Ubrali w mundur, dali przydział w okolice Cisnej (tam nie było Sowietów!) ot wszystko.
Nawiasem mówiąc chodzą plotki, że Zełeński chce po wojnie zastępować Amerykanów. Bo on twierdzi, że zamiast budować jakieś Forty Trampy, to lepiej pozwolić, żeby polskiej wschodniej granicy broniła wielka, silna i doświadczona armia. Jego armia. Po co Polacy mają płacić Amerykanom za stacjonowanie. Przecież mogą za to samo zapłacić Ukraińcom. Oni przyjdą i będą pilnować.
A takiemu Nawrockiemu podobno pomysł się nie podoba.
I jeszcze jedno. Na każdym patriotycznym zlocie na Ukrainie śpiewa się popularną „Zrodyłyś my wełykoji hodyny”. Pieśń kończy się słowami: "Соборна Українськая держава —
Вільна й міцна, від Сяну по Кавказ"
Jakby ktoś nie wiedział, co od jakiego Sanu, to mu przypomnę, że od tego, co przez Przemyśl płynie. Chociaż nie do końca. Przemyśl ma być ukraiński. W końcu mapa terytorialnych żądań Ukrainy tak wygląda:

Wiedział jeden z drugim?
-
IMPULS3

kamiennik pisze:chcesz uzbrojenie to zapłać itd
I tak mozna pisać bez końca jak nie rozumiesz że byłbyś następny. I jestem ciekawy co byś powiedział jakbyś miał teraz leżeć w okopie i cieszyć się z tego że obok stoi nie oddany czołg?
A tak co do czołgów i innego gratostwa to włącz sobie w 36.45 minucie to usłyszysz ile to obecnie jest warte. Nie chce mi się szukać bo gdzieś w tj rozmowie padło że jedyny kaliber który jest cokolwiek obecnie warty to 120mm. A to też zapewne kwestia czasu jak zasięg dronów się zwiększy. Póki co skutecznej obrony na to nie ma.
Co do reszty to jak uważasz że najw3ażniejszą rzeczą w momencie wybuchu wojny było pisanie praw i obowiazków dla Ukraińców to aż musze się ugryżdż w jęzor i powiedzieć ze może i aż tak głupi to nie byli politycy że zajęli się przekazywaniem pomocy....
Dodane 8 minuty 7 sekundy:
jasiu... pisze:Jego armia. Po co Polacy mają płacić Amerykanom za stacjonowanie. Przecież mogą za to samo zapłacić Ukraińcom. Oni przyjdą i będą pilnować.
Silna? No raczej nie, doświadczona to tak. Ukraina korzysta z zachodniej technologii i finansowania. Jako kraj jest zniszczona z małą ilościa ludzi których brakuje nawet na to terytorim które mają. Więc planowac to se można.
Ja rozumiem że takie rzeczy się sprzedają ale....
Ostatnio zmieniony 02 lip 2026, 17:14 przez IMPULS3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
szopenn

- Posty w temacie: 29
aj ty też impuls ulegasz propagandzie.. niestety..
Dodane 2 minuty 5 sekundy:
jak w komunie... a w sztuce dziennikarzenia nic się nie zmieniło.. sztuka dla sztuki, od razu przypomnial mi się wydźwięk poniższego.. nic się kur... nie zmieniło a wy się jeszcze dziwicie że ludek taki jak drzaś chce powrotu. To siedzi w narodzie ludzie:
Dodane 2 minuty 5 sekundy:
IMPULS3 pisze:https://www.youtube.com/shorts/SW2B6O4nbfw
jak w komunie... a w sztuce dziennikarzenia nic się nie zmieniło.. sztuka dla sztuki, od razu przypomnial mi się wydźwięk poniższego.. nic się kur... nie zmieniło a wy się jeszcze dziwicie że ludek taki jak drzaś chce powrotu. To siedzi w narodzie ludzie:
Ostatnio zmieniony 02 lip 2026, 17:17 przez szopenn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
IMPULS3

szopenn pisze:aj ty też impuls ulegasz propagandzie.. niestety..
Jedyne z czym ja tu się spotykam to zwykła nienawiść do Ukrainy. Bez faktów, bez podstaw i tyle. Ja przynajmniej opieram się o ludzi którzy gdzieś byli a nie sejmowych "mędrców'.
Dodane 1 minuta 5 sekundy:
szopenn pisze:jak w komunie..
Nie ten link wkleiłem, już zmieniłem, ten krótki dotyczył wcześniejszego wpisu.
-
szopenn

- Posty w temacie: 29
IMPULS3 pisze:Jedyne z czym ja tu się spotykam to zwykła nienawiść do Ukrainy. Bez faktów, bez podstaw i tyle. Ja przynajmniej opieram się o ludzi którzy gdzieś byli a nie sejmowych "mędrców'.
nie mam nic do ukrainy, co bylo minęło, ale ty ulegasz propagandzie tak samo jak drzaś. Chyba Ci nie muszę przypominać naszych innych rozmów, z których wynikało, że jestem rusolubem, który życzy Putinowi dobrze. A ja jedynie twierdziłem, że wiesz tyle ile zjesz i dalej nic nie wiesz.
PS. zauważ, że was obydwu czy wy obydwaj jak bądź jest poprawnie, wiecie dlaczego Putina jeszcze nikt nie zgarnął. A ja się przyznaje bez bicia - nie wiem kur.. nie wiem. Proszę wytłumaczcie mi to, bo ja drzasiowi i impulsowi nie wierze - i jasiowi też nie.
-
IMPULS3

szopenn pisze: z których wynikało, że jestem rusolubem,
A widzisz, a ja nie jestem. Lubie rosjan, ukraińców, niemców amerykanów itd. pod warunkiem że nie są polityczni bo jak są polityczni to jest to samo co na tym forum czyli gadanie bez żadnych podstaw.
I nie napisałeś co niby mam z propagandy? Bo takie pisanie że coś tam to dla dzieci.