Dokąd zmierza świat

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 17

Re: Dokąd zmierza świat

Post napisał: szopenn » 01 lip 2026, 22:18

drzasiek90 pisze:Ludzie zmieniają zdanie i poglądy pod wpływem różnych czynników - niektórzy nawet pod wpływem zdobytej wiedzy i doświadczenia.
Mi się zdaje, że ważne jest, że to co gada dziś pasuje do polskiej racji stanu obowiązującej dziś.
To czego broni dziś, to za czym się opowiada dziś i to przed czym ostrzega dziś już jutro okazuje się prawdziwe.

za to zawsze wierny rydzykowi... może ktoś ma archiwalny material jak pirat walczy o fale radiowe dla rydzyka? nie mogę namierzyć...

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: pukury » 02 lip 2026, 00:17

hej.
No tak - jak rozumiem należy się kierować " mądrością etapu " .
To taki czysty bolszewizm po prostu.
Przecież to objaw szmaciarstwa .
Jak dla kogoś wzorem jest Tow. Szmaciak - to gratuluję wyborów.
pzd.
Mane Tekel Fares

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 51

Post napisał: IMPULS3 » 02 lip 2026, 04:33

drzasiek90 pisze:Mi się zdaje, że ważne jest, że to co gada dziś pasuje do polskiej racji stanu obowiązującej dziś.

Gada zgodnie z tym co putin robi. Wtedy Ukraina politycznie była i miała być pod wpływem i kontrolą Rosji a tym bardziej BIAŁORUŚ, dlatego był przeciwko Niemcom aby Polska byla osamotniona, a wszelkie sojusze wtedy z Ukraina i Białorusią byłyby proste do wchłonięcia przez Rosje.. Obecnie jak Ukraina będzie na wiele lat anty rosyjska to gada znów zgodnie z ideą putina. Czyli dalej antyzachodnio i antyukraińsko. I trzeba być wybitnie ślepym aby to naciagać do niby troski o Polske.
Już nie będę kolejny raz gadał o tym co putin mówił przed wojną ze mamy być pod wpływem Rosji.
Skoro braunowaty taki bogobojny to może jakiś wykrywacz klamstw? Przecież mówi prawdę? (putinowską)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”