Jak się moderatorowi nie podoba jedno zdanie, to niech moderator usunie to zdanie, a nie cała odpowiedź...
Bo tak, to na technicznym forum mamy promocję nieuctwa, ignoranctwa i jawnych herezji...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Interpret ... mputerowy) https://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_interpretowany
Tworzenie post procesora.
-
rc666
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 16
Re: Tworzenie post procesora.
Panowie!!!
Otwieram temat ponownie.
Chcę poznać proces tworzenia POSTPROCESSORA.
Jest ktoś kto tworze posty oz zera?
Otwieram temat ponownie.
Chcę poznać proces tworzenia POSTPROCESSORA.
Jest ktoś kto tworze posty oz zera?
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
rc666
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 16
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
Steryd
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
To bierzesz notatnik i zaczynasz pisać...
Sprawdzasz jakie zmienne wypluwa Ci mastercam i jakich uzywa procedur, potem opisujesz jak dana procedura wpływa na kod, czyli jakie generuje teksty w pliku wyjściowym.
Procedury i zmienne powtarzają się bez względu na uklad sterowania, niektóre są zależne od kinematyki, dlatego łatwiej jest wziąć post nawet zupelnie inny i skopiować deklarację zmiennych i procedury, edytując tylko to co jest wypluwane niż pisać wszystko od nowa. Oczywiście są programy, które wygenerują Ci wstępny plik, ale ostatnio jak chciałem kupić to mnie nie było stać.
Sprawdzasz jakie zmienne wypluwa Ci mastercam i jakich uzywa procedur, potem opisujesz jak dana procedura wpływa na kod, czyli jakie generuje teksty w pliku wyjściowym.
Procedury i zmienne powtarzają się bez względu na uklad sterowania, niektóre są zależne od kinematyki, dlatego łatwiej jest wziąć post nawet zupelnie inny i skopiować deklarację zmiennych i procedury, edytując tylko to co jest wypluwane niż pisać wszystko od nowa. Oczywiście są programy, które wygenerują Ci wstępny plik, ale ostatnio jak chciałem kupić to mnie nie było stać.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!