maszyna weeke BP155 OPTIMAT
ustawienie puktów referencyjnych
-
Kenazerek44
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 8
maszyna weeke BP155 OPTIMAT
witam , proszę o pomoc przy obsłudze maszyny WEEKE BP155
po wymianie serwonapędu w osi Z maszyna pracuje tylko w trybie ręcznym , nie wykonuje najazdów referencyjnych w trybie automatycznym
po wymianie serwonapędu w osi Z maszyna pracuje tylko w trybie ręcznym , nie wykonuje najazdów referencyjnych w trybie automatycznym
-
Kenazerek44

Re: maszyna weeke BP155 OPTIMAT
witam , bardzo stara maszyna , sterowniki INDRAMAT , komputer z systemem WIN 98 , program do obsługi HOMATIC , program do projektowania WOODWOP 4 ,
-
Kenazerek44

Koledzy pomóżcie!
Czy ktoś jeszcze pamięta jakie powinno być ustawienie punktów referencyjnych i gdzie to ustawić ?
Zdobyłem schemat elektryczny , ale z oprogramowaniem i sterownikami mam kłopot , bardzo proszę o pomoc kolegów , którzy może kiedyś pracowali na takiej maszynie , uczynnym kolegom jestem gotów gratyfikować za wiedzę i poświęcony czas
Czy ktoś jeszcze pamięta jakie powinno być ustawienie punktów referencyjnych i gdzie to ustawić ?
Zdobyłem schemat elektryczny , ale z oprogramowaniem i sterownikami mam kłopot , bardzo proszę o pomoc kolegów , którzy może kiedyś pracowali na takiej maszynie , uczynnym kolegom jestem gotów gratyfikować za wiedzę i poświęcony czas
-
Kenazerek44

-
Kenazerek44

witam , może udostępnisz sterowniki do maszyny i naprowadzisz mnie na rozwiązanie problemu - bo to gdzie ta maszyna stoi, chyba nie ma żadnego znaczenia , w jakimkolwiek regionie kraju by nie stała , to i tak nie działa
-
Makler
- Znawca tematu (min. 80)

- Posty w temacie: 2
Jak blisko od Jego miejsca zamieszkania , to pewnie chciał podjechać i pomóc osobiście.Kenazerek44 pisze: ↑03 cze 2026, 08:32witam , może udostępnisz sterowniki do maszyny i naprowadzisz mnie na rozwiązanie problemu - bo to gdzie ta maszyna stoi, chyba nie ma żadnego znaczenia , w jakimkolwiek regionie kraju by nie stała , to i tak nie działa
Po takiej ripoście mi by się odechciało.
-
Kenazerek44

Witam , wejście na teren fabryki obcym osobom jest surowo zabronione - więc nie ma takiej możliwości , natomiast wsparcie człowieka wiedzą - jak najbardziej mile widziane , ale jakoś nie ma odzewu na moje wielokrotne prośby o pomoc .
Myślę ,że są jeszcze starzy fachowcy , którzy ,jak to się mówi "zjedli zęby na takich maszynach" - tylko pytanie czy zechcą udzielić pomocy i przekażą swoją ogromną wiedzę następcom ,dlatego jeszcze raz proszę o wiadomości na temat uruchomienia , programowania i obsługi takiej maszyny.
Myślę ,że są jeszcze starzy fachowcy , którzy ,jak to się mówi "zjedli zęby na takich maszynach" - tylko pytanie czy zechcą udzielić pomocy i przekażą swoją ogromną wiedzę następcom ,dlatego jeszcze raz proszę o wiadomości na temat uruchomienia , programowania i obsługi takiej maszyny.