Aaaaby zdrowym być
-
pukury
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 9
Re: Aaaaby zdrowym być
Hej.
To zależy od charakteru wirusa.
Może będzie atakował przewód pokarmowy ?
Może warto rozpocząć dyskusję o " forumowej lewatywarce " - oczywiście CNC
Aby zdrowym być !
pzd.
To zależy od charakteru wirusa.
Może będzie atakował przewód pokarmowy ?
Może warto rozpocząć dyskusję o " forumowej lewatywarce " - oczywiście CNC
Aby zdrowym być !
pzd.
Mane Tekel Fares
-
jasiu...

- Posty w temacie: 44
Ale chyba każdy wie, że katolicyzm to wyznanie chrześcijańskie. Oprócz prawosławia i protestantyzmu.
Katolicyzm też ma swoje odmiany. Jeśli porównamy katolicyzm polski z katolicyzmem w innych krajach, to łatwo zauważymy bardzo wielkie różnice. Mimo, że papież ten sam i to samo credo!
Zobaczcie, wspólne jest Boże Narodzenie. Polacy mają 3 dni wolne z tej okazji. Bo doszła wolna wigilia. W Niemczech, czy we Włoszech wolne są 2 dni, a w Hiszpanii, czy Portugalii tylko jeden. Tam 26 grudnia się pracuje.
Za to w Hiszpanii, Portugalii i Niemczech mamy wolny Wielki Piątek. W Polsce, czy we Włoszech się pracuje. A w Hiszpanii to i Wielki Czwartek jest wolny. Ale wolnego poniedziałku po Wielkanocy nie ma.
Wniebowstąpienie Pańskie (40 dni po Wielkanocy, w czwartek) świętują całe Niemcy, ale i Austria, Szwajcaria, Belgia, Holandia, Francja i jeszcze parę krajów. Polska w tym dniu nie świętuje.
Podobnie w Zesłanie Ducha Świętego, w najbliższy poniedziałek, ja nie idę do pracy. Tak samo, jak Francuzi, Austriacy, Holendrzy, a nawet Węgrzy i jeszcze parę narodów. Polakom wystarczy czcić trzecią osobę boską w niedzielę, w poniedziałek do roboty.
No właśnie, świętuje się wiele dni, związanych z Jezusem, Duch Święty ma swoje "Zielone Świątki", a Bóg Ojciec? Jak ta sierota, nic. Było niby uznane objawienie Eugenii Ravasio, po której kościół przyjął wprowadzenie święta Boga Ojca na dzień 7 sierpnia i co? Ano nic. Żaden lokalny kościół tego dnia za wolny od pracy nie uznał. A w takiej Hiszpanii, to nawet 19 marca nie pracują, bo przecież to dzień San José, czyli świętego Józefa, a więc świętować trzeba.
A Boga Ojca się pomija. Czemu?
-
rc666
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 3
jasiu
O czym ty piszesz??????????
Ja o pierniku ty o wiatraku.
Jak chcesz to swietuj caly rok.
O czym ty piszesz??????????
Ja o pierniku ty o wiatraku.
Jak chcesz to swietuj caly rok.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
strikexp

- Posty w temacie: 3
Po ile u Was truskawki? U mnie na chodniku po 24zł.
Dodane 52 minuty 41 sekundy:
Dodane 52 minuty 41 sekundy:
A jaką to pandemię masz na myśli? Bo media grzeją jeden temat, a eksperci zupełnie inny