No póki co ładna rama pod stolik

Grube profile dałyby duży zapas sztywności - jeśli to ma być tylko frezowanie w piance. Nie jestem pewien, czy przy tych rozmiarach rama udźwignie frezowanie w aluminium, ale do lekkiego frezowania drewna powinno być ok. Ja upewniłbym się jeszcze, żeby "zastrzały" byłe większe, chwytały mocno i wykorzystywały całą szerokość profilu, bo teraz widzę, że przypierają jedynie w połowie szerokości, co zmniejsza sztywność. A może lepiej: profile na końcach mają 4 otworki, które albo już są gwintowane, albo można nagwintować. Zamiast lub oprócz zastrzałów przewierciłbym profile i skręcił mocno z tymi otworami, żeby się lepiej trzymały. Nie przycinałbym na długość tylko wykorzystał zwiększoną szerokość, aby dodać prowadnice - przy polu roboczym 100x100, trzeba brać zapas, bo wrzeciono i mocowanie ma swoją, zapewne większą niż 20cm (i tyle tracimy z pola roboczego). Dlatego dodatkowe 16cm był zachował.
Trzeba jeszcze wymyślić regulację wysokości na podłożu, ale to drugorzędna sprawa na później. Trochę martwi mnie, że odległości między nogami na dole nie są ustalone, więc cała konstrukcja może się kiwać na tych nóżkach.